Létrehozva: 2019-09-26 13:43:03

Jön az első tisztán elektromos XC40

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Volvo elkezdi a villanyautók bemutatását.


Egy kicsit talán lemaradva a riválisoktól, de az egykor svéd kézben lévő autógyártó is szorgalmasan fejlesztette az utóbbi időben saját villanyos modelljeit. Ennek első hírnökeként 2019 októberében be is mutatja be a Volvo az első tisztán elektromos típusát az XC40 crossover esetében. Ez a konstrukció nem kevés kihívással járt a mérnökök számára, többek közt a biztonság terén is nagyon át kellett gondolni a konstrukciót, hiszen a márka balesetmegelőzésben szerzett hírnevén semmiképp sem szeretnék, ha csorba esne.

2019-es elektromos Volvo XC40 struktúra

„Függetlenül attól, hogy egy járművet villanyos vagy belsőégésű motor hajt, egy Volvo modellnek mindig biztonságosnak kell lennie. A tisztán elektromos XC40 az egyik legbiztonságosabb autó lesz, amit valaha építettünk. Az alapok itt sem változtak, a többi Volvo modellhez hasonlóan itt is a bent ülők biztonsága a legfontosabb számunkra.” – mondta Malin Ekholm biztonságért felelős vezető.

Egy új biztonsági struktúrát fejlesztettek az XC60 elektromos kistestvéréhez. A padlóba épített akkupakkot egy keretbe helyezték, mely megvédi azt a sérülésektől. Igyekeztek a gyűrődési zónákat úgy kialakítani, hogy az autót érő erőhatásokat a lehető legjobban nyeljék el. Az ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) névre hallgató autonóm technológia pedig egy aktív biztonsági rendszert takar, mely több radart, kamerát és ultrahangos érzékelőt foglal magába, ezek együttesen egyfajta biztonsági pajzsként funkcionálnak az elektromos XC40 esetében.

2019-es elektromos Volvo XC40 felépítmény

A gyártó hamarosan további részleteket hoz nyilvánosságra a villanyautóval kapcsolatban, valamint a külsejéről is megmutat néhány fotót. A hivatalos bemutató pedig október 16-án lesz. Az autó hatótávjáról és teljesítményéről egyelőre nincsenek pontos információk, ám a bemutatón ezekre is fény derül majd. A villanyos XC40 később a törésteszteken bizonyíthatja majd, hogy a Volvo szakemberei megint alapos munkát végeztek ezen a téren is.

A T3, T4 és T5 benzinesek mellett eddig a D3 és D4 dízelek, valamint a hibrid XC40 volt elérhető, most pedig a tisztán elektromos verzió is csatlakozik a kínálathoz.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legfrissebb videóját!

Forrás:

Ajánlott cikkek: