Létrehozva: 2022-02-23 10:41:33

Ilyen lesz a vadonatúj Mazda CX-60 utastere – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A több mint 300 lóerős plug-in hibrid SUV március 8-án debütál Európában.


A Mazda 2021 októberében jelentette be a vadonatúj CX-60 névre keresztelt, orrmotoros, hátsókerék-meghajtású SUV érkezését. A japán gyártó által most közzétett legfrissebb kedvcsináló videójából ízelítőt kaphatunk, mire is készül a Mazda.

A kifinomult belső tér a japán textileket és a króm díszítést ötvözi Nappa borítással és valódi juharfa betétekkel. Ez a Mazda első olyan modellje, amely a „Musubu”-t alkalmazza, ami a különféle textíliák speciális varrására utal.

Úgy tűnik, hogy ezek az anyagok egy igazán hangulatos légkört teremtenek. Ezt először március 8-án, a CX-60 hivatalos bemutatóján lesz lehetőség megcsodálni.  Az eddig nyilvánosságra került kémfelvételeken az látszik, hogy a plug-in hibrid SUV hű marad a Kodo dizájnnyelvhez, amelyet a hátsókerekes architektúrához igazítottak. A hajtásláncban egy 2,5 literes benzinmotort, illetve a hozzá kapcsolt villanymotort találjuk. Ez a rendszer több mint 300 lóerő leadására képes.

A Mazda elárulta, a nagyobb, hétüléses testvérmodell, a CX-80 várhatóan a következő két év folyamán fog megérkezni Európába. Ez már egy újonnan fejlesztett platformra fog épülni, amely soros hathengeres motorok számára is alkalmas lesz. Valamennyi négy- és hathengeres motort villanyosítani fogják valamilyen mértékben, hiszen a mild-hibrid hajtáslánc jelenti majd az alapkivitelt. Emellett kilátásban van egy sorhatos dízel érkezése, valamint kisebb, négyhengeres plug-in hibrid hajtásláncok is.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Mazda modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1