Létrehozva: 2020-02-10 08:25:54

Ilyen lesz a következő elektromos Kia

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A dél-koreaiak az Imagine nevű tanulmányautó alapjaira fogják elkészíteni a legújabb villanyautójukat.


A Kia jelenleg két elektromos autót kínál, az e-Soult és az e-Nirót. Sajátosságuk, hogy nem önálló villanyautók, hanem pályafutásukat hagyományos belsőégésű motorral szerelve kezdték, később kaptak helyi emissziótól mentes hajtásláncot. Ennek vannak előnyei, csakúgy, mint hátrányai.

Az például kedvező a gyártóra nézve, hogy nem kell egy teljesen új modellt kifejleszteniük, tehát olcsó. Hátrány azonban, hogy az eredetileg nem villanyautónak készült modellek nem egyesítik magukban az elektromos autózás minden előnyét. Tudniillik nehezebbek, mint egy kezdetektől fogva elektromosnak tervezett modell, rosszabb a helykihasználásuk és nem is fér el bennük megfelelő méretű akkupakk.

Kia Imagine elektromos koncepcióautó

Pontosan ezért a legtöbb autógyártó törekszik arra, hogy önálló villanyautókat készítsen, nincs ez másként a Kia esetében sem, akik szeretnének a következő években jelentős eredményeket elérni az elektromos autók piacán. Stratégiájuk szerint 2025-re 11 teljesen elektromos modellt kínálnak majd, mellyel a globális villanyautó-eladások legalább 6%-át magukénak szeretnék tudni.

A következő zöld Kia a képeken látható, 2019-ben bemutatott Imagine nevű koncepcióautójuk szerint készül majd, és várhatóan egy nagyobb méretű, kupésított szabadidő-autó lesz. A jelenlegi elektromos modellpalettájuk a kisebb autót keresők igényeit elégíti ki, így logikus döntésnek tűnik felfelé bővíteni a kínálatot, nem beszélve arról, hogy a legfontosabb piacokon (USA, Kína) a tehetős vásárlók szeretnek minél nagyobb autókban ülni.

KIA Imagine elektromos koncepcióautó

Az autó hatótávja garantáltan 496 kilométeres, de dolgoznak azon, hogy ezt megnöveljék 800 km-re. Nagyobb durranás lenne, ha azon ígéretük válna valóra, mely szerint az autót mindössze 20 perc alatt fel lehet majd tölteni 100%-ra, amivel kiküszöbölnék az elektromos autók legnagyobb hátrányát, a lassú töltést. Az autó megjelenésének dátuma még nem konkretizált, várhatóan 2021-ben érkezik.

Forrás:

Ajánlott cikkek: