Létrehozva: 2021-09-16 10:51:59

Így válna teljesen karbonsemlegessé a Bentley 2030-ra

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A #GoToZero terv nem csupán az elektromos autókról szól.


Az olyan különleges luxusmodelleket készítő autógyártóknak, mint a Bentley kicsit több időt vesz igénybe palettájuk villanyosítása. A brit cég autói rendkívül drágák, és méretes V8-as vagy W12-es motorok köré tervezik őket. Ezen az árszinten már elengedhetetlen a kimagasló vezetési élmény, ezért minden olyan változtatást, amely ronthat ezen, roppant óvatosan kell kezelni. A Bentayga és a Flying Spur hibrid változatai azonban bizonyítják, hogy nem lehetetlen a feladat. A vállalat első teljesen elektromos modellje a tervek szerint 2025-ben érkezik.

A cél, hogy a Bentley 2030-ra szén-dioxid-semleges vállalat legyen, ezért fenntarthatósági törekvéseit nemcsak az autóira és a vállalat működésére, de az alkalmazottakra is igyekszik kiterjeszteni.  

A #GoToZero terv számos olyan csapatépítő tevékenységet tartalmaz, amelyek segítenek a vállalat 4000 alkalmazottjának megérteni és csökkenteni saját ökológiai lábnyomukat. Ennek egyik fontos elemét a munkába járás jelenti. A Bentley igyekszik minél több embert arra ösztönözni, hogy kerékpárral menjenek munkába. Emellett 30 ingyenes töltőpont hoz létre a 7,7 megawattos napelemfarmja alatt a parkolóban. Ezek az anyavállalat, a Volkswagen-csoport által gyártott autók, mint az Audi e-tron és a VW ID.3 töltésére szolgálnak.

„Komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy üzleti tevékenységünk szén-dioxid-semleges legyen: csökkentjük a hulladék mennyiségét, újrahasznosítunk és javítjuk erőforrásaink hatékony felhasználását, hogy karbonsemlegesség váljunk. Ezt foglalja össze a #GoToZero” – mondta Peter Bosch, a Bentley igazgatóságának tagja.

Bosch hozzátette, a Bentley jó úton halad afelé, hogy 2025-ben piacra dobja első tisztán elektromos modelljét, hogy aztán 2030-tól már csak villanyautók alkossák a cég palettáját. 

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Bentley modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás: CarBuzz