Létrehozva: 2021-09-17 10:36:32

Így ugrotta meg a jávorszarvas-tesztet a Tesla Model Y

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Telsa autói hagyományosan jól teljesítenek a próbán, és az elektromos crossover sem okozott csalódást.


A jávorszarvas-tesztek nemcsak szórakoztatóak, de tanulságosak is. Nem számít, hogy a szóban forgó autó egy luxusmárkától származik-e vagy sem. Ha a kocsi megbukik a teszten, akkor megbukott. Nincsen ha és nincsen de.

A korábbi tapasztalatokból kiindulva, a Teslák mindig jól teljesítenek a jávorszarvas-teszteken. Láttuk már, ahogy a Model 3 gond nélkül teljesíti a próbát, vagy ahogy valós körülmények között egy Model S biztonságosan és sértetlenül kikerüli a váratlanul felbukkanó állatot. 

De vajon mi a helyzet a Model Y-nal? A km77.com által közétett videóból kiderül, hogy az elektromos crossover nagyobb hasmagassága ellenére 83 kilométer/órás tempóval volt képes teljesíteni a kikerülési manővert. Ez megegyezik a Model 3 korábbi rekordjával, amit ugyanaz a sofőr autózott, aki most a Model Y is vezette. 

A km77.com tesztelői elmondták, hogy a Model Y kiválóan irányítható, valamint a kifinomult ESC menetstabilizáló és a futóműbeállítások a kihívást jelentő helyzetekben is könnyen kezelhetővé teszik a Tesla autóját.

Összehasonlításként, az olyan villanyos crossoverek, mint a Volkswagen ID.4 és a Mazda MX-30 is jól teljesítettek a jávorszarvas-teszten, de nem tudtak olyan erős eredményt felmutatni, mint a Model Y. Ezzel szemben például a számottevően alacsonyabb építésű VW Passat Variant és a Mercedes-AMG A45 S is elbukott a teszten. Utóbbi 75 kilométer/órás legnagyobb bemeneti tempó mellett tudta csak teljesíteni a pályát. 

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás: Motor