Létrehozva: 2021-06-21 10:12:15

Így csap össze az Audi RS6 és a Mercedes-AMG E63 S – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Rendhagyó gyorsulási verseny a leggyorsabb családi autó címért.


Ha családi autóról van szó, valószínűleg nem az Audi RS6 Avant és a Mercedes-AMG E63 S jut elsőre eszünkbe. 

Mindkettőt egy 4 literes, ikerturbós V8-as hajtja. Az RS6 Avantban ehhez a motorhoz egy 48 voltos mild-hibrid rendszer csatlakozik, így az autó 600 lóerős teljesítmény és 800 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Ezt az erőt egy nyolcsebességes automata váltó közvetíti mind a négy kerékhez. Ezzel szemben az E63 S motorja némiképp erősebb, hiszen 612 lóerővel és 850 newtonméterrel, valamint az ingolstadti riválisához hasonlóan ugyancsak összkerékhajtással rendelkezik.

A CAR Buyers Guide összehasonlítása kicsit olyan, mintha az almát a körtéhez hasonlítanánk, hiszen a tesztelt E63 S egy szedán volt, ami nagyjából 140 kilóval könnyebb, mint az Audi kombija. Ettől függetlenül mindkét autó elképesztően gyors, ám hogy kiderítsék, melyik a fürgébb, rendeztek egy kis gyorsulási versenyt a két modell között. 

Audi RS6 Avant szemből

Mercedes-AMG E63 S szemből, menet közben

A gyári adatok alapján a Mercedes 3,4 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, míg az RS6-nak ehhez két tizeddel több idő szükséges. A rajtot egy leheletnyivel az Audi kapja el jobban és úgy tűnik, az E63 S nem képes minden erejét átvinni az aszfaltra. Már-már úgy fest, az RS6 nyeri a futamot, ám végül a lóerő- és nyomatéktöbbletnek köszönhetően a Mercedesnek sikerül felülkerekednie, és egy hajszálnyival előbb ér a célba. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes és az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: