Létrehozva: 2020-07-30 13:44:50

Idén ősszel mutatják be az elektromos Hummert

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A GMC „úton és terepen is egyaránt figyelemre méltó teljesítményt” ígér.


A General Motors lassan csepegteti az információkat első elektromos pick-up modelljével, a GMC Hummer EV-vel kapcsolatban. És már azt is tudni lehet, hogy idén ősszel fogják hivatalosan bemutatni az új modellt.

Az első High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV, vagyis Humvee) az amerikai hadsereg megrendelésére készült. Az AM General által épített katonai jármű 1983-tól teljesített szolgálatot a világ legkülönbözőbb pontjain. 1992-től, immár Hummer H1 néven kezdték meg a forgalmazását a civilek számára, mely részben Arnold Schwarzeneggernek köszönhető, aki első látásra beleszeretett a terepjáróba, és komolyan lobbizott azért, hogy egyet a garázsában tudhasson. Az AM General 1999-ben adta el a márkanévhez kapcsolódó jogait a GM-nek, akik 2002-től piacra dobták a H2-es, majd 2006-tól a H3-as modellt, immár luxus-SUV formában.

Bár 2010-ben a GM megszüntette a Hummer gyártását, most mégis úgy döntöttek, itt az ideje feltámasztani a márkát, immár elektromos formában.

A gyár elmondása alapján a villany Humvee 1 000 lóerős teljesítményre lesz képes. Ráadásul közel 15 600 Nm-es forgatónyomatékot ad majd le, így nulláról alig 3 másodperc alatt gyorsul majd százra.

Készül a GMC Hummer EV prototípusa

Emellett végtelenített napfénytetőt, szupergyors töltést, „Adrenaline” és „Crab” üzemmódot, valamint „Ultra Vision” kamerákat is ígér az amerikai gyártó. Ráadásul az LG Chemmel karöltve egy saját fejlesztésű akkumulátorcsomagon is dolgozik a GM. A hírek szerint azonban nem csak a Hummer EV kapja majd ezt meg. A GM jövőbeni elektromos modelljeihez is ezt tervezik használni.

A General Motors hivatalos sajtóközleményben erősítette meg a Hummer EV őszi bemutatóját, és „úton és terepen is egyaránt figyelemre méltó teljesítményt” ígér.

Az elektromos pick-up gyártását 2021 őszén kezdi meg a GM, és meglehetősen erős mezőnyben kell majd bizonyítania. Hiszen szintén ekkorra ígérik a Tesla Cybertruck, az elektromos Ford F-150, vagy többek között a Rivian R1T érkezését is.

Forrás:

Ajánlott cikkek: