Létrehozva: 2021-08-27 14:04:43

Hány banánosdoboz fér el egy Tesla Model Y-ban? – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Alig kezdték el a kaliforniai villanyautó kiszállítását Norvégiában, máris érkeznek az első tesztvideók. 


Megkezdődött Norvégiában a frissen leszállított Made-in-China Tesla Model Y Long Range-ek kiszállítása, Bjørn Nyland videóblogger pedig megmutatja, hogyan is zajlik az elektromos crossover átvétele. 

A bejelentkezés és átvétel folyamata nagyon egyszerűen és érintésmentesen zajlik egy alkalmazás használatával. Az ügyfeleknek ellenőrizniük kell autóikat, és ha nincsenek látható problémák, mindent rendben találtak, átveszik a jármű papírjait, és már végeztek is. 

Hamarosan a videóban látható Model Y-t egy alapos nyúzópróbának fogják alávetni, ám először még átesett Bjorn humoros banánosdoboz tesztjén, amelyen a Tesla autója kiváló eredményt ért el.

A Model Y csomagtartója elég nagy 9 doboz számára, vagyis csupán két dobozzal fért el benne kevesebb, mint a Hyundai Ioniq 5-ben. Ugyanakkor az amerikai villanyautó első csomagtartója (frunk) kimondottan tágasnak bizonyult, hiszen ide is sikerült elhelyezni egy extra dobozt, ami az Ioniq 5 esetében nem volt lehetséges. Ettől függetlenül a dél-koreai villanyautó orrában még mindig elegendő hely van a töltőkábel, vagy kisebb csomagok tárolására. 

A hátsó üléssor ledöntését követően összesen 26 dobozt sikerült bepréselni a Model Y-ba, ami eggyel több, mint amennyi az Ioniq 5-ben elfért. Így a crossover/SUV szegmensben eddig ez számít a második legjobb eredménynek a 28 banánosdoboz befogadására képes márkatárs Tesla Model X mögött.

Vagyis a Model Y egy kiváló választás azoknak a villanyautóra vágyó sofőröknek, akiknek időről-időre szeretnének jelentős mennyiségű csomagot magukkal vinni utazásaik során.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyik gépjárműről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: