Létrehozva: 2021-02-01 12:43:21

Hagyományos kormánnyal is elérhető lesz a Tesla Model S és Model X?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az online konfigurátorban elérhető egy kép az új utastérrel, de hagyományos kormánnyal.


Az internet meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadta az új Tesla Model S és Model X bemutatását. A két autó legmegosztóbb része a hagyományos kormánykerék helyét átvevő, leginkább a repülőgépek szarvkormányára emlékeztető megoldás. Egyesek egyenesen nevetségesnek találták, míg mások a biztonságot érintő aggályaiknak adtak hangot a kialakítás láttán. Utóbbi nézetet osztja az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA), a szervezet ugyanis nincs meggyőzve arról, hogy a „yoke” névre keresztelt megoldás egyáltalán megfelel-e a szövetségi gépjármű-biztonsági előírásoknak. 

Arra is van némi esély, hogy a Tesla új kormányának használatát végül nem engedélyezik az egyes piacok közlekedési hatóságai, így joggal merülhet fel a kérdés: van-e a kaliforniai gyártónak tartalékterve, ha ez bekövetkezne? 

Ha az elektromosautó-gyártó online konfigurátorát böngésszük, a felkínált lehetőségek között nem találunk olyan opciót, hogy a Model S-t és a Model X-et hagyományos kormánykerékkel rendelhessük meg. A The Drive című oldal azonban felfedezte, hogy ez a megállapítás nem egészen fedi a valóságot. 

új Tesla Model S utastere tradicionális kormánnyal

Azt követően, hogy kissé eljátszottak a konfigurátor által létrehozott képek egyikének URL-jével, megállapították, hogy valójában a Tesla oldalán található legalább egy olyan fénykép, amelyen az új utastér látható, viszont a szarvkormány helyett a már jól megszokott kerek kormánnyal. Ez az opció nem érhető el a felhasználók számára, kizárólag akkor jelenik meg, ha kissé meghekkeljük a hozzá tartozó linket.

Amint arra a The Drive-on megjelent cikk is rámutat, a Tesla azóta eltüntette a képet, és már a linken keresztül sem érhető el, ám előtte még sikerült lementeni a fotót, így láthatjuk, hogy nézne ki az új Model S és Model X beltere hagyományos kormánnyal. Bizonyára ez a kialakítás többek számára sokkal megnyugtatóbb látványt nyújt, mint az eddig rendkívül megosztónak bizonyuló megoldás. 

Egyértelmű, hogy a Tesla nem szerette volna, ha a fotó nyilvánosságra kerül – éppen ezért távolították el pillanatok alatt a konfigurátorból. Nem sok értelme lenne azonban egy ilyen kép elkészítésének, ha a gyártó nem vette volna komolyan fontolóra, hogy az autót hagyományos kormánnyal is piacra dobja. 

új Tesla Model S utastere a yoke szarvkormánnyal

Bizonyára lesznek olyan országok, ahol nem fogják engedélyezni a „yoke” kormány használatát, a Tesla viszont ezeken a piacokon is a lehető legtöbb autót szeretné értékesíteni, így teljesen életszerű lenne, ha a kaliforniai gyártó a Model S és Model X esetében mindkét opciót elérhetővé tenné, hogy meg tudjon felelni az hatóságok előírásainak. Ugyanakkor egyelőre az a lehetőség sem zárható ki, hogy Elon Musk és a Tesla csupán a bolondját járatja velünk a szarvkormánnyal. És amíg mindenki ezen a meghökkentő formaterven hüledezik, valójában ugyanolyan hagyományos kormánykerék lesz a két ráncfelvarráson átesett autóban, mint korábban is. Hogy mi is az igazság, az hamarosan kiderül.



Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.



Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: