Létrehozva: 2018-01-19 15:16:00

Gyorsabb lesz a 488 GTO mint a LaFerrari?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Kiszivárgott hírek szerint a 488 GTO bizony izmosabb lehet, mint a limitált szériában gyártott LaFerrari!


A héten a Ferrari mini prezentációt tartott hűséges ügyfelei számára, ahonnan is az egyik résztvevő izgalmasnak ígérkező híreket osztott meg a FerrariPhotoPage képeivel megtűzdelve. A 488 GTB hardcore verzióján dolgozik a Ferrari. Az érkező modell neve 488 GTO lesz, és ha hihetünk a híreknek a Ferrari leggyorsabb utcai autójaként lép porondra. Igen, még a LaFerrarinál is gyorsabb lesz.

A Ferrari 488 GTO karbon kerekei 40%-al könnyebbek elődeiknél.

Ha hinni lehet a pletykáknak, a 488 GTO az eddigi legerősebb V8-as motorral lesz szerelve, ami valaha utcai Ferrariban volt, továbbá a lehető legtöbb elemet igyekeznek szénszállal megoldani. A gyártó a kerekeket is karbonnal tervezi legyártani, így a 20 colos felnik 40%-kal lesznek könnyebbek, mint az eddig használt ötvözetek esetében. A belső tér és az utazókabin is lecsupaszított alumínium burkolatokkal érkezik, továbbá kikerül egy kesztyűtartó is az utastérből. Ezekkel a súlycsökkentésekkel a GTO 20%-kal jobb teljesítményt fog produkálni, mint elődje. Módosított váltó- és kuplungrendszert is ígérnek, valamint Michelin Pilot Sport Cup 2-es abroncsokon fog gurulni az új Ferrari paripa.

A 488 GTB utódja az autoevolution.com kémfotóján.

Ahogy a nevéből is adódik a GTO a 488 Challenge versenyautó alapjaira épül, a motor tehát egy 3,9 literes, iker-turbós V8-as. Nem valószínű, hogy hibrid megoldást fog alkalmazni a Ferrari, viszont körülbelül 10 kilót könnyítenek a motoron és némi teljesítménynövekedés is várható. A 488 GTB 660 lovas teljesítménye után a 488 GTO a 700 lóerős határt kerülgeti. Ezzel már versenyre kelhet a McLaren 720S-sel is akár.

Becslések szerint a 488 GTO, ugyan nem ver rá a LaFerrari 2,4 mp-es gyorsulására, rövidebb köridőket fog produkálni és a várható 2,7 mp-es idő sem mondható gyengének. A gyári LaFerrari legjobb körideje a 3 km-es fioranoi tesztpályán 1:19.7 másodperc, tehát ezt az időt kell felülmúlnia a 488 GTO-nak.

A 488 GTO-t, vagy bármi legyen is a neve végül, várhatóan 2018 márciusában a Genfi Autószalonon mutatják be.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: