Létrehozva: 2022-06-15 15:14:50

Goodwodban mutatkozik be az új Range Rover Sport

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az SUV tisztán elektromos változata 2024-ben fog piacra kerülni.


A Land Rover elsőként a Goodwood Festival of Speed keretében mutatja meg a nagyérdeműnek a legújabb Range Rover Sportot. A modellt az ötödik generációs Range Roverrel párhuzamosan fejlesztették, hogy biztosítsák a modellcsaládon belüli folytonosságot, de a két autó mégis különbözzön egymástól.

Gerry McGovern, a Jaguar Land Rover dizájnfőnöke elmondta, a legújabb modell újraértelmezi a sportosság és a luxus fogalmát.

A csúcskivitelnek számító verzióban a BMW-től származó 4,4 literes, ikerturbós V8-as dolgozik, amely 530 lóerő és 750 newtonméter leadására képes. Ennek köszönhetően az SUV mindössze 4,5 másodperces 0-100-as sprintidővel rendelkezik, a végsebessége pedig 250 kilométer/óra.

Range Rover Sport oldalról
Kép: Land Rover

A cég arra számít, hogy az új plug-in hibrid változat is rendkívül népszerű lesz. A 3,0 literes, sorhatos benzinmotor munkáját egy 143 lóerős villanymotor, valamint egy 38,2 kilowattóra kapacitású akkumultor segíti. A rendszer összteljesítménye 510 lóerő, és az autó akár 113 kilométert is képes tisztán elektromos hajtással megtenni.

Emellett a palettán több mild-hibrid opció is megtalálható a P400-as benzin, vagy a D300-as és D350-es dízelmotorokkal.

További két fontos kivitel érkezik még a későbbiekben. A tisztán elektromos változat 2024-ben fog piacra kerülni, míg a Range Rover SVR debütálásának pontos dátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Weboldalunkon is elérhetőek a Land Rover modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar