Létrehozva: 2019-02-22 13:37:35

Genfben rukkol elő a Kia elektromos tanulmányával

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Márciusban veszi kezdetét a 2019-es Genfi Autószalon, így a Kia sem hagyhatja meglepetés nélkül a standjához odalépő nagyközönséget


A koreai gyártó már nagyon készül a nívós eseményre, hiszen a vadonatúj és egyben teljesítményorientált elektromos autójuk jelenti a vállalat számára a legelső lépést és törekvést a villamosított jövő irányába!

Kia elektromos koncepcióautója

Minden jel arra utal, hogy a gyártó nem szeretné elkapkodni a dolgokat, hiszen még nevet sem adtak újszülött elektromos járgányuknak. A másik jel, ami erre tesz utalást nem más, minthogy csak egyetlen képet közöltek az autóról, melyről már most megállapítható, hogy látványos vonalakkal ruházták fel.

A kezdetleges formaterv és ötletek 2017-ben fogalmazódtak meg Frankfurtban, ugyanis ott található a vállalat dizájnközpontja. Gregory Guillaume, a Kia Motors Europe formatervezésért felelős alelnöke szerint az autót úgy alkották meg, hogy hatással legyen az emberek pulzusára, lehetőleg kissé megemelve azt.

Ami a megjelenést illeti, a márka rendkívül büszke elkészült tanulmányára és várhatóan ebben az irányban haladnak majd tovább a jövő elektromos Kia modelljeit illetően. A gyártótól már megszokott „tigris” orrészt egy, a fényszórókon is körbefutó hatalmas fénysáv uralja, ezenkívül egyedi látványt nyújt még a világító márkajelzés is. Egyelőre nem tudni, mely szegmensbe lesz sorolható a jármű, viszont a masszív, méretes motorháztető és a kiszélesített kerékívek szabadidő-autóra tesznek utalást.

Manapság az olyan prémiumgyártóknál, mint az Audi, vagy a Lexus rendkívül népszerűek a kamerákkal helyettesített külső visszapillantó tükrök. Amint a képen is látható, a Kiánál sem lesz ez most másként, úgy döntöttek ők is belevágnak ebbe az újításba.

Meghajtással kapcsolatos információkat sem közölt egyelőre a gyártó, azonban az e-Niro crossovert tekintve feltehetőleg arra az architektúrára építik vadonatúj elektromos modelljüket, így az sem kizárt, hogy a 64 kWh-s lítiumion akkucsomagot kapja meg az autó.

Kia e-Niro crossover erőforrása

A Kia újdonsült elektromos tanulmányautója hivatalosan 2019. március 5-én mutatkozik be a Genfi Autószalonon. A márka sorra készíti el koncepcióit, legutóbbi, mely nem más, mint a Soul EV a 2018-as Los Angeles-i Autószalonon debütált. Hogy ne kelljen sokat várni az elektromosított variánsokra, a Ceed kombi plug-in hibrid változatát 2019 második felétől megvásárolhatják az ügyfelek.

Forrás:

Ajánlott cikkek: