Létrehozva: 2022-03-24 10:28:46

Formatervezési díjjal tüntették ki a Kia EV6-ot

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A dél-koreai villanyautó két kategóirában is a legjobbnak bizonyult.


Red Dot formatervezési díjjal tüntették ki a Kia EV6-ot, a dél-koreai gyártó első, kimondottan elektromos architektúrára tervezett és épített villanyautóját. Az ötventagú zsűri nemcsak az abszolút első helyért járó Best of the Best elismeréssel jutalmazta a villanyautót, de jövőbe mutató, újító szellemű dizájnért az Innovative Products összevetésben is a legjobbnak találta az EV6-ot.

A modell különleges formaterve a Kia új dizájnnyelve, az Egyesült Ellentétek szellemében született. Az autó megjelenését a látványos élek és térformák között létrejövő feszültség határozza meg. Ezzel kapcsolatban Karim Habib, a Kia formatervezési központjának vezetője elárulta, már a kezdetekkor az volt a cél, hogy minél inkább feszegessék az autós formatervezés határait és egyedi látványvilágot hozzanak létre. 

tisztán elektromos Kia EV6Az ötajtós SUV a dél-koreai gyártó E-GMP padlólemezére épül, a 82,9 kilowattórás akkumulátorral szerelt Long Range kivitel akár 528 kilométeres hatótáv elérésére is képes egy feltöltéssel, míg a GT verzió 3,5 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet.

A Kia EV6 nemrég elnyerte az 2022-es Év Autója címet Európában, és több országban is a legjobb autónak választották. A Red Dot díj 1955-ös létrehozása óta eddig összesen 27 Kia modell kapta meg a kitüntetést.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Kia modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Villanyautósok