Létrehozva: 2022-06-01 14:58:15

Fontos apróságokkal frissült a Teslák szoftvere

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A hatótávadatokat, a streaming szolgáltatásokat és a regeneratív fékezést is érinti a változás.


A Tesla elkezdte közzétenni legújabb, 2022.16.0.2-es és 0.3-as szoftverfrissítését. Elsőként az észak-amerikai és ausztrál tulajdonosok kapják meg az újdonságokat, de hamarosan már Európában is elérhető lesz.

Mostantól az autók a meteorológiai tényezőket is figyelembe veszik a hatótáv és a javasolt töltések kiszámítása során. Vagyis a várható szélirány, a páratartalom, illetve a hőmérsékletváltozás is szerepel a hatótáv-tényezők között. Ez több szempontból is fontos változást jelent. Egyrészt az autós így pontosabb képet kaphat a várható hatótáv mértékéről, másrészt kiszámíthatóbbá válik az autó használata.

A frissítésnek köszönhetően mostantól a vezetői profilok külön-külön is tudják kezelni a streaming szolgáltatásokat. Vagyis ha többen használják az adott autót, mindenki hozzárendelheti a profiljához az ízlésének megfelelő lejátszási listákat, így mindenki azt hallgathatja vezetés közben, amit szeretne.  

Tesla Model 3, Model S és Model Y egymás mellett
Kép: Tesla

A Model 3 és Model Y esetében a regeneratív fékezés eddig nem tudott maximális hatékonysággal működni, ha az akkumulátor még nem melegedett fel kellőképpen, vagy teljesen fel volt töltve. Azaz a sofőr kisebb fékerőt tapasztalt, ha csak levette a lábát a gázpedálról és nem lépett a fékre. Ez a lehetőség most már opcionális, és a menüben bármikor kikapcsolható.

A fejlesztők a képernyő vizualizációján is módosítottak. Valósághűbb lett a forgalom többi résztvevőjének a képernyőn megjelenő mása, az eddigi egységes, sematikus megjelenítés helyett. Ez az FSD Beta legújabb verziójából került be a frissítésbe.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Villanyautósok