Létrehozva: 2017-04-27 10:16:00

Felkerült hazánk a Tesla térképére!

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az első magyarországi Tesla-gyorstöltőt 2017 végéig helyezik üzembe, ezáltal érdemben tudunk harcolni a vállalat Európába tervezett legújabb gyáráért


 A Tesla egyre több vásárlót hódít el egyedülálló hatótávolságú autóival, Autopilot funkciójával, elektromos autói megjelenésével. A Model 3 értékesítése az év második felében történhet, szorítja őket az idő mert már 400 ezer darab előrendelés érkezet.

A Teslának biztosítania kell ügyfelei számára a kellő méretű töltőinfrastruktúrát. A Tesla saját villámtöltője, a Supercharger maximális teljesítménye eléri a 135 kW-ot - extrém töltési sebességet biztosítva. A gyártónak nem tenne jót, ha a Tesla tulajdonosoknak órákig kellene várakozniuk, ezért is kell folyamatosan bővülniük az elérhető gyorstöltőknek.

Tesla Supercharger

A nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztés keretében megduplázzák a töltőik számát, céljuk, hogy egyetlen percet se kelljen sorban állniuk az ügyfeleknek. 2017-ben több mint 5 ezer Superchargert telepítenek globálisan, ezek mellett megemelik a nyilvános töltőhálózatuk számát is, így több mint 25 ezer helyen tudnak majd áramot vételezni a Tesla tulajdonosok.

A cég honlapján elérhető térképen feltűntettek egy magyarországi helyszínt is, 2017 végére már üzembiztos lesz a Tesla Supercharger Győrben. Ennek köszönhetően Magyarország is harcba szállhat a Tesla Európába tervezett akkumulátor – és elektromos autó gyáráért, a Gigafactory Europe-ért, amely 5 milliárd euróból valósulhat meg és 17 ezer új munkahelyet teremthet. Szomszédos országainkban már működnek Superchargerek, ezért is volt különösen fontos a térképre való felkerülés.

Tesla Győr

Forrás:

Ajánlott cikkeink: