Létrehozva: 2022-03-30 12:28:25

Európában is elérhető lesz a Kia EV9

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2023-tól lehet majd megvásárolni a nagyméretű, tisztán elektromos SUV-t.


A Kia hivatalosan is megerősítette, hogy 2023-tól Európában is megvásárolható lesz az EV9 elektromos SUV, a dél-koreai cég eddigi legnagyobb méretű modellje.

A Concept EV9-et a tavalyi év végén mutatták be Los Angeles-i Autószalonon. Bár eredetileg kimondottan az amerikai piacra szánták, mivel Európában egyre nagyobb igény mutatkozik a nagyméretű SUV-k iránt, végül úgy döntöttek, az öreg kontinensen is elérhetővé teszik a villanyautót.

A Concept EV9 ugyanarra a Hyundai által kifejlesztett E-GMP padlólemezre épül, mint a Kia EV6. 4930 milliméteres hosszával és 3100 milliméteres tengelytávjával a legnagyobb, amit a platform még lehetővé tesz. Ezek a méretek várhatóan a gyártásba kerültő verziónál is megmaradnak.

tisztán elektromos Kia EV9A hírek szerint az EV9 kétmotoros hajtáslánccal és összkerékhajtással érkezik majd. A belépőszintű kivitelben csak egy villanymotor fog dolgozni, amely a hátsó tengelyre adja le az erőt.

Az E-GMP platform 800 voltos elektromos architektúrával rendelkezik, amely akár 350 kilowattos gyorstöltést tesz lehetővé.

Gregory Guillaume, a Kia európai vezető dizájnere elmondta, a Concept EV9 formaterve nagyon közel áll a sorozatgyártásba kerülő verzióhoz, ám a legfuturisztikusabb megoldásokon némiképp finomítani fognak.

Ez lesz a dél-koreai gyártó első olyan modellje, amelyben megjelenik az Automode önvezető technológia. Emellett az autó támogatni fogja az over-the-air szoftverfrissítéseket, illetve a felhasználók igény szerint rendelhetik majd meg az infotainment rendszer különféle szolgáltatásait.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Kia modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar