Létrehozva: 2016-07-20 13:00:00

Érkezik az új Audi Q2

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2016 novemberétől kapható az új Audi Q2 a Magyar Autókereskedőháznál is


Az Auto Bild elvitte Kubába egy körre az ingolstadt-i gyártó legújabb kis városi terepjáróját. Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon új kategória születik a kompaktok közt?  A Q2 valamivel rövidebb mint a jelenlegi VW Golf széria, viszont annál magasabb. Optikailag jól passzol az Audi jelenlegi modell palettájába, az új modell lényegében egy 20 centivel rövidebb Q3,  az A3 padlólemezén.  A magas súlypont ellenére – a vezető 8,5 centivel magasabban ül mint az A3-ban – nagyon jó a kormányzás, gyorsan és pontosan reagál az autó. A magas növésű utasokat érzékenyen érintheti, hogy széria érett változatban elvettek némi teret a hátsó lábtérből az első ülések és csomagtartó javára, ami így 405 és 1050L közt variálható. A belsőben az Auditól megszokott prémium minőséggel találkozunk mind az anyagok, mind az összeszerelés terén.

A Q2-nek jelenleg nincs a piacon konkurense. A minőség a nagyobb és drágább Audi modelleket idézi. A Hi-Fi berendezés és az internetes kapcsolatra is képes központi kijelző az A4-ből lett átemelve. Az opcionális extra lista nagyon hosszú, de az alapverzióban ezeknek csak töredéke van benne, a vezető támogató rendszerek közül csak a vészfék asszisztens jár felár nélkül.

Audi Q2

Kategóriájában páratlan futóművel rendelkezik a Q2

Örülhetünk a progresszív kormányzásnak, amely az alapfelszereltség részét képezi. A nyomtáv 27 milliméterrel szélesebb az A3-hoz képest. Nagyon fürge, az ereje és a menettulajdonságok jól passzolnak egymáshoz ebben a kategóriában. Egészen új feladatok végrehajtásában is segítségünkre lehet majd az autó, különösen az összkerékhajtásos RS kivitel.

Élmény egy diesel motortól? Igen! 

A 150LE-s 2.0 TDI-ben ülve meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen szépen szól dízel létére egészen 5000-es fordulatszámig. Várhatóan a vásárlók harmada választja majd  a Q2-t dízel motorral, amely a takarékosság mellett élvezetesre sikerült. Ehhez hozzátesz persze a 7 sebességes duplakuplungos S-tronic automata váltó is, aminek már ismerjük hihetetlen sebességét és persze komfortját.

Audi Q2

…és, hogy mik a hátrányok?

A csomagokat elég magasra kell emelni a 740 milliméter magas csomagtérbe. Az első ajtók rövidek, a magasabb embereknek nehéz lehet a be és kiszállás. A vastag C- oszlopok miatt nehezen látni ki hátrafelé parkolás közben. Ezek a tényezők a Q2-vel való mindennapos együttélés ellen szólnak, de a Q2 alapára alacsonyabb mint a 3 ajtós Q3-é, így most már a Q2 a belépő az SUV Audik világába. Az indulóára 23.000 Euro lesz a 116 lovas motorral.

Ajánlott cikkek: