Létrehozva: 2016-08-23 16:42:00

Érkezik az ÚJ 8-as BMW

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 90-es évek csúcs coupéja a BMW E31 850i volt, az autó fejlesztése elképesztő összeget, 1,5 milliárd márkát emésztett fel, ez annyira felvitte a modell árát, hogy csak ”pár” kiváltságos tulajdonos élvezhette a kor csúcstechnikáját


31 062 legyártott autó után 1999-ben állították le a gyártását. Az elmúlt közel 20 évben nem lehetett hallani róla, hogy a BMW tervezné a modell újjá élesztését, eddig. A bajorok nem rég bejelentették, hogy 2020-ra szeretnének új 8-as szériát piacra dobni és ezzel konkurenciát állítani a Mercedes S osztály Coupé-nak, mint ahogy ezt a 90-es években is tették. A S osztály verzióiból, mint pl. a limuzin, coupé, cabrio, nagyjából 100.000 darabot adnak el évente, egyetlen másik gyártó sem ilyen sikeres ebben a szegmensben, mint ők. Az új csúcsmodellből coupe-t és cabrio-t is terveznek, mind a kettőt 2+2 üléssel. 

BMW 8A BMW bármennyire is igyekezett, eddig nem tudta megszorongatni a rivális Mercedes-t az eladási számokban, bár nagyon jó autók lettek, de a 7-esből sem fogy annyira és a 6-os sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Hamarosan kiderül, hogy a 8-as tud-e változtatni ezen.

Az új modellnek mindenképp jobbnak, kényelmesebbnek és modernebbnek kell lennie, mint a mostani 6-os. Az autó alapjait az aktuális 7-es elemeiből rakják össze, amelyet hagyományos benzin motorral és valószínűleg Plug-in-Hybriddel kapni lehet majd. A csúcsmodell az 5000ccm-es V8 lesz, de emellett a gyárnak jó döntés lenne egy teljesen elektromos hajtásláncot is fejlesztenie a kor elvárásainak megfelelően, mert nagyon hamar kevés lesz a fejlődő járműiparban a hybrid motor.

Válogasson a MAH Zrt. autói között!

Ajánlott cikkeink: