Létrehozva: 2018-03-01 17:19:00

Érkezik az elektromos Hyundai Kona

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A dél-koreaiak is lépést szeretnének tartani az elektromos autók piacán, Genfben be is mutatják a villanyos Hyundai Konát


Már csak néhány nap van vissza a 2018-as Genfi Autószalon kezdetéig, szinte minden kiállító megszellőztette már, hogy milyen modelleket hoz el a világ egyik legjobban várt autós rendezvényére. A Hyundai a villanyos Konával villantana, melyről most néhány fontos dolgot el is árultak a dél-koreaiak.

Hyundai Kona Crossover

A Hyundai február 27-én rántotta le a leplet legújabb crossoveréről, melynek a korábbi elektromos változata egészen pontosan 467 kilométer hatótávval rendelkezett, ám a jövőben érkezik egy szerényebb változat is. Az alapmodell egy 39.2 kWh-s akkumulátor csomagból kapja az áramot, ehhez egy 133 lóerős motor csatlakozik, ami azt jelenti, hogy 300 km-re elegendő elektromos áramot tud tárolni az egység.

Hyundai Kona beltér

A hatékonyabb változat ezzel szemben 201 lóerős elektromotort kap, valamint a már beígért 467 kilométeres hatótáv megtételére alkalmas 64 kWh-s akkupakkot. A tervezők szerint a 100 kW-os DC-töltővel 54 perc alatt akár 80 %-os töltöttséget is el lehet érni. A nagyobb változat 7,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, míg a kisebbnek 9,3 másodpercre van szüksége a 100-as tempó eléréshez. A végsebességüket 167 km/h-ban korlátozták.

Villanyos Hyundai Kona

Az energia visszanyerését a regeneratív fékrendszer segíti, az utastérben egy 7 colos érintőkijelzőn jelenik meg az infotainment-rendszer, mely Apple CarPlayhez és az Android Autóhoz is képes csatlakozni. Az akkumulátorok úgy lettek elhelyezve a padlólemezbe, hogy szinte nem is foglalnak helyet a jármű csomagteréből, ugyanannyi hely áll a rendelkezésedre, mint a belsőégésű változatok esetében. A Hyundai Kona biztonsági felszereltsége is kielégítő, lesz benne automata vészfékező rendszer, holttérfigyelő, gyalogosfigyelő, sávtartó és adaptív sebességtartó automatika, mondhatni, hogy részben önvezetésre képesek lesznek.

Az autó áráról nem közöltek információkat, ezt valószínűleg a Genfi Autószalonon jelentik majd be. Az előző széria is népszerű volt hazánkban, hiszen 5 millió forint alatt megvásárolható a benzines változata, várhatóan az új generáció is jól fog fogyni.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: