Létrehozva: 2018-03-21 14:36:00

Érkezik a KIA zászlóshajójának legújabb kiadása, köszöntsd a K900-at!

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Hivatalos részleteket tárt fel a KIA az átdolgozott K900-ról, az érkező modell a 2018-as New York-i Autószalonon debütál a nagy közönség előtt.


Az Európában egyébként KIA K9 néven futó zászlóshajó szedán nagy átalakuláson esett át a 6 éve bemutatott modell után. Modern vonalak, egyszerű letisztultság és semmi extravagáns részlet, talán így tudnám jellemezni az új KIA K900-at.

 2018 KIA K900 belsőtér

A belteret tekintve is a luxus és a prémium érzet az uralkodó, de sajnos saját, karakteres részlet itt sincs. A KIA maradt a BMW-s műszerfal és az Audis kormánykerék másolat szagú kivitelezésénél. Ennek ellenére semmiképpen sem rossz, vagy csúnya, csak nem saját. Az uralkodó szín a bézs, kiegészítve valódi fa és fém elemekkel.

A lehető legkényelmesebb érzet eléréséről gondoskodik egy pár 12,3 colos kijelző is, az egyik a vezetőt informálja az autó aktuális állapotáról és adatairól, a másik a hivatalos infotainment központ. Az érintő felületbe beépített a KIA egy érdekes és jópofa funkciót, amikor a kezelő ujja a kijelzőhöz közeledik elsötétül a többi érintési lehetőség és csak az világít, amelyhez közelít az ember keze. Ezzel jobban átlátható és tényleg nem tudok mást mondani, csak hogy jópofa a kezelő felület. Külön extra még, amit nem hagyhatok szó nélkül, a műszerfalba épített Maurice Lacroix óra. Aki szereti az órákat tudja, hogy ez egy elég közkedvelt prémium óra márka.

Az új KIA K900 hátsónézetből

Teljesítményét tekintve még nem áll rendelkezésre túl sok pontos adat, csak olyan felsorolás féle az már biztos, hogy a vásárló választhat két féle V6-os motorból egy 3,3 és egy 3,8 literes közül, valamint a Genesisekből már jól ismert V8-as alkotja a felhozatalt. Az új K900 hosszabb és szélesebb, mint az általa felváltott modell. A tengelytáv 5,9 cm-rel nő, valamint mind az első, mind a hátsó, oldalsó karosszéria elem rövidebb, és a kerekek is közelebb kerültek az autó végeihez.

Forrás:

Ajánlott cikkek: