Létrehozva: 2022-05-09 11:12:04

Ennyibe fog kerülni itthon a Genesis GV60 elektromos crossover

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A dél-koreai prémiumgyártó első tisztán elektromos autója két kivitelben lesz elérhető.


A Genesis közzétette első elektromos autója, a GV60-as árát és specifikációit. A fejlett technológiával felszerelt crossovert a Škoda Enyaq iV Coupé riválisának szánja a dél-koreai gyártó.

A 12,3 colos infotainment rendszerre, vezetéknélküli telefontöltővel és számos vezetéstámogató asszisztenssel rendelkező, összkerékhajtásos GV60 ára Németországban 56 370 euróról (21,6 millió forintról indul). Az autóban egy 77,4 kilowattórás kapacitású akkumulátor felel az energia tárolásáért, és két villanymotor dolgozik, melyek együttes teljesítménye 318 lóerő. A modell 470 kilométeres hatótáv megtételére képes egyetlen feltöltéssel.

A szintén összkerekes, 490 lóerős Sport Plus verzió a kínálat legerősebb tagja. Ebben is ugyanazt az akkucsomagot találjunk, mint a Sport változatban, és valamivel kevesebb, 466 kilométeres hatótávval számolhatunk.

Genesis GV60 elektromos crossoverA Genesis adatai alapján az akkumulátorcsomag 350 kilowattos gyorstöltő segítségével mindössze 18 perc alatt tölthető fel 10-ről 80 százalékos szintre.

A GV60-hoz számos opcionálisan választható extra lesz elérhető, mint a komfort ülések, a nappa bőrborítás, prémium Bang & Olufsen hangrendszer, digitális visszapillantó tükrök, panoráma napfénytető, illetve egy olyan kültéri csomag, ami lehetővé teszi a vehicle-to-load töltést, így az autó egyfajta powerbank funkciót ellátva tudja energiával ellátni a különféle eszközöket.

A modell értékesítése júniusban kezdődik, de előrendeléseket már most le lehet adni az elektromos crossoverre.

A Magyar Autókereskedőház Zrt. kínálatában a Genesis GV60 Sport kivitel 51 590 euró + ÁFA, míg a Genesis GV60 Sport Plus változat 75 290 euró + ÁFA áron érhető el. Ez magába foglalja az autó vételárát, a szállítási költséget, a papírmunkát, valamint a forgalomba helyezést is.

Weboldalunkon is elérhetőek a Genesis modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar