Létrehozva: 2022-01-18 14:42:35

Embla néven érkezhet a Volvo új elektromos crossovere

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A skandináv mitológiában Embla volt az első nő.


A Volvo következő csúcskategóriás hobbiterepjárója tisztán elektromos lesz, és az XC90 helyét veszi majd át a svéd gyártó palettáján. A legfrissebb hírek szerint a cég még tavaly októberben nyújtott be védjegyvédelmi kérvényt az Embla név használatára. A skandináv mitológiában Embla volt az első nő. 

Mivel a cél az, hogy a Volvo teljesen elektromos márkává váljon, így a jövőben a vállalat szakít az eddig megszokott névadási gyakorlattal, a betűk és számok kombinációjával. A Volvo Cars vezérigazgatója, Hakan Samuelsson a tavalyi év végén elárulta, hogy az új modell neve „magánhangzóval fog kezdődni”.

Russell Datz, a Volvo szóvivője nem kívánta megerősíteni az Embla név használatával kapcsolatban felröppent információkat, mondván, egyelőre még nem született döntés az új modell nevét illetően.  

Volvo Concept Recharge

Az elektromos hobbiterepjáró a cég dél-karolinai gyárában készül majd, és a tervek szerint 2023 elején fog megérkezni a szalonokba. Formatervét tekintve a kiindulási pontot minden bizonnyal a Concept Recharge fogja jelenteni, amely a Volvo az jövőbeli villanyautóinak stílusjegyeit viseli magán. 

Az akkumulátorcsomag a sík padlólemez alá kerül, ezáltal a mérnököknek több mozgástér áll a rendelkezésére a tengelytáv és az utastér helykínálatát illetően. A dizájnnak köszönhetően alacsonyabb profilt kap majd, ami javítja az autó aerodinamikáját, ezáltal az energiahatékonyságra is kedvező hatással lesz. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe