Létrehozva: 2021-08-31 08:57:01

Először testközelből a tisztán elektromos Cadillac Lyirq – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Kelley Blue Book vehette szemügyre vette a Cadillac első villanyos SUV-ját. 


 

A Cadillac Lyriq az egyik leginkább várt, hamarosan érkező elektromos autó, amelyet most néhány újságíró élőben is szemügyre vehetett. A Kelley Blue Book autóipari kutatócég a YouTube-csatornáján osztotta meg a sorozatgyártásra kész modellről készített videót, és joggal vélhetjük, hogy a Lyriq lenyűgözte őket.

Micah Muzio kívülről és belülről is alaposan szemügyre vehette a Cadillac villanyos SUV-ját. Az utastérben azonnal szembetűnik, mennyire lenyűgöző a Lyriq 33 colos OLED kijelzője - még kikapcsolt állapotban is. Összességében az elől utazók számára rendelkezésre álló tér nagyon tágasnak és elegánsnak tűnik. Hátul sem kell senkinek összehúzni magát a bőséges lábtérnek köszönhetően. 

Ami a csomagtartót illeti, a 793 literes raktér rendkívül praktikussá teszi az SUV-t. Ugyanakkor a Lyriq nem rendelkezik elülső csomagtartóval (frunk), mivel a Cadillac úgy döntött, hogy inkább a hátsó csomagtérre helyezi a hangsúlyt, hogy az a lehető legnagyobb legyen.

Cadillac Lyriq utastere

Cadillac Lyriq töltőcsatlakozója

 

Az autóban egy 340 lóerős teljesítmény, és 440 newtonméter forgatónyomaték leadására képes villanymotor dolgozik, amely a hátsó kerekeket hajtja, de a Cadillac azt ígéri, hogy hamarosan egy összkerékhajtással ellátott Performance kivitel is elérhető lesz.

Az energiaellátásról egy 100 kilowattóra kapacitású akkumulátorcsomag gondoskodik, melynek köszönhetően a Lyriq egyetlen feltöltéssel nagyságrendileg 480 kilométert képes megtenni (EPA-szabvány szerint). A 190 kilowattos DC gyorstöltő segítségével 10 perc alatt nagyjából 120, 30 perc alatt pedig több mint 300 kilométerre elegendő energiát lehet az akkuba pumpálni. 

A Lyriq alapára 59 990 dollárról (aktuális árfolyamon számolva 17,7 millió forintról) indul, az első példányokat pedig a tervek szerint 2022-ben vehetik majd át a tulajdonosok. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Cadillac modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: