Létrehozva: 2021-09-30 09:38:48

Először fotózták közúton a teljesítményre kihegyezett Aston Martin DBX S-t

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A külső módosítások komolyabb technikát sejtetnek a kasztni alatt.


Az Aston Martin további DBX változatokkal kívánja bővíteni palettáját, beleértve a brit SUV teljesítményorientált kivitelét is. A sportosabb DBX-et most tesztelés közben sikerült lencsevégre kapni. A piros álcafólia mellett az „O Gymru” hashtag is feltűnik az autón, ami annyit jelent: „Walesből”.

A megszokott DBX megjelenés mellett azért változások is akadnak. A mélyebbre húzott első lökhárítón nagyobbak lettek az oldalsó légbeömlők, amelyek most már magukba foglalják a ködlámpákat is, ezzel is jelezve, hogy a motornak több hűtésre van szüksége. Az autó nagyon hasonló a nemrég a Nürburgingen látott prototípushoz. 

A szokásos dupla kipufogójával ellentétben ez az autó négy kipufogóvéggel rendelkezik, de ezt leszámítva semmi számottevő különbség nem fedezhető fel a hagyományos DBX-hez képest. Így joggal vetődhet fel a kérdés, mi értelme a teljes álcázásnak?

Aston Martin DBX S oldalról, menet közben

Aston Martin DBX S hátulról, menet közben

A brit cég egyelőre nem osztott meg részleteket a DBX S-ről. Iparági források szerint az SUV-ban egy V12-es motor dolgozik majd, ám nem lehet kizárni, hogy végül egy feltuningolt, turbós V8-asra esik majd a választás.

Bár a DBX gyártása csak 2020-ban indult, máris az Aston Martin legnépszerűbb modelljének számít, hiszen a márka eladásainak mintegy felét az SUV adja. Így nem meglepő, hogy a britek úgy döntöttek, további bővítik a kínálatot. 

Tobias Moers, az Aston vezérigazgatója megerősítette, hogy még az idei évben több változatot is piacra fognak dobni a DBX-ből, kezdve egy mild-hibrid kivitellel. A teljesítményre kihegyezett verzió a tervek szerint jövőre érkezik, és 2024-re a DBX paletta hattagúra bővülhet.

Aston Martin DBX utastere

Weboldalunkon is elérhetőek az Aston Martin modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: