Létrehozva: 2022-03-28 15:27:22

Elon Musk évente 20 millió villanyautót gyártana

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cégvezető szerint 10 éven belül az amerikai cég elérheti a kitűzött célszámot.


A Tesla nemrég nyitotta meg legújabb gyárát Berlinben, hamarosan Austinban is megkezdődhet az autógyártás, míg a kínai és kaliforniai üzemek kapacitását tovább bővítik. Ennek célja, hogy az amerikai cég évente több millió elektromos autót legyen képes legyártani.

A Giga Berlin nyitóünnepségén Elon Musk kifejtette, hogy a vállalat tervezi szerint a Tesla a 2030-as évek elejére több mint 20 millió járművet fog gyártani éves szinten. A dél-afrikai születésű milliárdos szerint ennek megvalósítása egyáltalán nem lehetetlen.

Míg a Wall Street elemzői szkeptikusan viszonyulnak a 20 milliós célszámhoz, Musk terve még csak most kezdődik, hogy a világ belső égésű motoros járműveit akkumulátoros elektromos Teslákra cserélje. Ennek komoly lendületet adhat a berlini és a jövő hónapban megnyíló austini gyár.

Tesla Model S, Model 3, Model X és Model Y egymás mellettA cég régóta halogatja a Cybertruck piacra dobását, az elektromos pickup legkorábban 2023-ban érkezhet. Elemzők szerint rövidebb távon a cél, hogy a Tesla a tavalyi körülbelül 1 millió járműről 2024-re több mint 2 millióra bővítse globális termelését.

Musk nemrég elárulta, hogy a vállalat már a következő üzemeinek lehetséges helyszínét keresi, és még az év vége előtt be fogják jelenteni, hol épül majd a Tesla legújabb gyára.

Amint a Giga Berlin maximális kapacitáson képes üzemelni, éves szinten több mint 500 ezer Model Y elektromos crossover fog készülni az üzemben, miközben az akkumulátorgyár egy év alatt 50 gigawattórát is meghaladó akkumulátorkapacitást állít majd elő.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe