Létrehozva: 2020-01-15 13:19:36

Elektromos autó offenzívát indít az Audi

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A gyártó célja, hogy a Mercedest és a BMW-t kiüsse az EV piacról.


Az idei Las Vegasban megrendezett CES kiállításon beszélt az Audi új értékesítési vezetője arról, hogy a cég bekeményít az elektromos autó piacon. Hildegard Wortmann szerint cége mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze pozícióját a rivális Mercedestől és a BMW-től.

Audi elektromosautó

Kifejtette, hogy a cég egy új termékcsaládra és széleskörű szerkezetátalakítási programra fókuszál, aminek keretén belül 15 százalékkal csökkentik a Német munkaerőt 2025-re, így 6,7 milliárd dollárral növelheti bevételét.

„Újra támadni akarunk” – jelentette ki Wortmann, aki tavaly érkezett BMW-től az Audihoz. „Alapvető változásokra van szükség és a cégen belül látok hajlandóságot a dolgok megfordítására, ez optimistává tesz.” – mondta az új vezető, majd hozzátette: „Évek óta mindenki beszél az iparág visszaeséséről. Most itt van.”

Audi EV termékek

Mind ezek mellet, az Audi vissza akarja állítani a 10 százalékos árrését termékein, szemben a 2019-es 7-8,5 százalákkal. További tervek között szerepel a TT kupé gyártásának leállítása és elektromos változatának fejlesztése, sőt lehetséges egy teljesen elektromos A8 változat elkészítése is.

Audi elektromos autó termékcsalád

Az Audi 10 plug-in hibrid és 20 teljesen elektromos autóval akarja bővíteni a 2025-re a termékcsaládot, így nagyobb számú elektromos modellel rendelkeznének, mint a Mercedes vagy a BMW.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

  1. A BMW X1 és X2 már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is kapható
  2. 2020 is tartogat meglepetéseket: Prágában figyeltek fel az új S-osztályra
  3. Űrtechnológiával készülő ablakok lehetnek a jövő Tesláiban