Létrehozva: 2020-08-14 14:44:51

E-Ray néven érkezhet az elektromos Corvette

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Joe Bidennek köszönhetően a GM-nek már muszáj elkészítenie a villanyos Corvette-et?


Régóta keringenek már a hírek egy teljesen elektromos Chevrolet Corvette elkészülésével kapcsolatban. A General Motors 2015 végén egyszer már levédette az E-Ray márkanevet, ám az azóta eltelt időben a gyártó mélyen hallgatott arról, hogy esetleg elkezdte volna egy villanyos Corvette tervezését/építését. Most a GM ismét levédette a megnevezést, így nem zárható ki, hogy a munka már zajlik a háttérben, és a közeljövőben valóban megérkezhet a Corvette EV kivitele.

Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy az E-Ray név nem egy teljesen elektromos modellt fog takarni, hanem valamilyen hibrid megoldásban gondolkodnak a Corvette-nél. Ez szintén egy lehetséges forgatókönyv, figyelembe vége, hogy nemrég kapták lencsevégre a C8 hibrid verzióját tesztelés közben.

Chevrolet Corvette C8 szemből és hátulról

Ezek azonban egyelőre csak feltételezések, ugyanis hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett arról, milyen modell esetében szeretné a GM használni az E-Ray elnevezést. Szóval az sem zárható ki, hogy a GM ötévente megújítja a védjegyet anélkül, hogy valójában bármit is tenne vele. Néha az egyes modellek neveit alig néhány hónappal az autó bemutatása előtt regisztrálják, más esetekben pedig a gyártók már jóval azelőtt levédetnek jövőbeli elnevezéseket, hogy a tervezők akárcsak egyetlen vonalat is rajzoltak volna lapra, és aztán végül az autó nem épül meg.

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a E-Ray melyik csoportba kerül majd. Bár a Chevrolet tett már néhány utalást egy elektromos vagy hibrid Corvette elkészítésére, de nincs rá garancia, hogy végül így is lesz.

Ráadásul Joe Biden – korábbi amerikai alelnök, és jelenlegi elnökjelölt – nemrég az egyik kampányvideójában beszélt a jövőbeli modellről, miközben egy klasszikus, 1967-es Corvette (C2) Sting Ray-t vezetett.

„Azt mondták nekem – és már nagyon várom, hogy tényleg elkészüljön és vezethessem –, hogy egy elektromos Corvette-et készítenek, ami képes lesz 320 kilométer/órával menni. Most azt gondoljátok, viccelek, pedig ez komoly. Szóval már nagyon izgatott vagyok ezzel kapcsolatban” – árulta el Biden.

Joe Biden amerikai elnökjelölt egy 1967-es Corvette Sting Ray-ben

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy autógyár a jövőbeli terveit megossza politikusokkal. Olyan terveket, melyek a piac és a tőzsdei árfolyamok alakulására is hatással lehetnek. Ám a GM-nek most már lépnie kell és teljesíteni az ígéretét egy 320 kilométer/órás tempóra is képes, elektromos Corvette-el kapcsolatban. Különben még az a kép fog kialakulni az emberekben Bidennel kapcsolatban, hogy az elnökjelölt össze-vissza beszél és minden pletykának felül, amit úton-útfélen hall. Szóval úgy tűnik, a GM – akár tervezte, akár nem – kénytelen lesz elkészíteni az elektromos Corvette-et.

 

Forrás:

Autoweek

 

Ajánlott cikkek: