Létrehozva: 2017-10-10 16:51:00

Csúszik a Tesla kamion leleplezése

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Tesla ezúttal a szállítmányozás világát forradalmasítaná az elektromos kamionjával, de inkább három héttel eltolták a bemutatóját


Az eredeti nagyközönség előtti bemutató október 26-án lett volna, de a Tesla főnöke, Elon Musk későbbre tetette a bemutatást a Model 3-at körüli gyártási nehézségek miatt.

Arról már írtam, hogy a Model 3 háza tájékán nem mennek olyan jól a dolgok, mint ahogy azt eredetileg tervezték, hiába hatalmas az érdeklődés a legújabb Tesla iránt, ha 1-2 gyártási nehézség miatt a tervezet mennyiség töredékét tudják csak legyártani.

Ezt az extra három hetet nemcsak a gyártás átszervezésére használják fel a Teslánál, hanem a Maria hurrikán sújtotta Puerto Ricoban is segítenek az áramellátás helyreállításában.

Tesla Model 3

Jelenleg a harmadik negyedévre tervezett 1500 Model 3-ból csak 220-at szállítottak le a megrendelőknek. Lehet úgy is nézni, hogy csak a töredéke a tervezettnek, de akár úgyis, hogy csak 1300-zal marad el a tervezettől (ami egy autógyár esetében nem túl nagy szám), de az tény, hogy problémával állnak szemben, amit Musk még az elején meg akar oldani.

Elon Musk a TED-en egy interjúban beszélt a Tesla eljövendő kamionjáról még júniusban, mellette elkezdték a közösségi médiában is hirdetni az elektromos kamiont, de semmit nem árultak el a várható teljesítményéről.

Egyes találgatások szerint a teljesen elektromos kamion hatótávja 320-480 km között lesz majd, így leginkább helyközi igényeket tud majd kielégíteni, de országokat átszelő kamionozásra még nem kell számítanod a Teslától.

Teljesen elektromos Tesla kamion

Kialakításából fakadóan hatalmas nyomatékkal fog rendelkezni a kamion és bár Elon Musk szerint olyan lesz vezetni, „mint egy sportautót”, ezzel szemben nekem vannak fenntartásaim!

Korábban azt se lehetett tudni, hogy európai vagy inkább amerikai lesz a felépítése, már ami az orrát tekinti. Ugyanis míg itt Európában a teljesen lapos kamionok az elterjedtek, addig az USA-ban mindegyiknek van orra.

De nem olyan régen sikerült lefényképezni az eddig sikeresen rejtőzködő Tesla kamiont, ráadásul álcázás mentesen, úgyhogy a formavilágát illetően már nem sok kérdés maradt.

Csúszik a Tesla Kamion

Nem csak a kamion-szektorba akar betörni a Tesla, már tervben van a Model Y, ami egy kis SUV lesz, egy elektromos teherautó, egy minibusz és pick-up is kigördülhet tőlük Tesla jelvénnyel az elkövetkező években!

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: