Létrehozva: 2021-07-08 13:34:11

Csak „zöld” beszállítókkal hajlandó együttműködni a Porsche

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A német autógyártó arra kéri partnereit, használjanak megújuló energiát a Porsche-alkatrészek előállítása során. Aki nem hajlandó váltani, azzal nem kötnek hosszútávú szerződést.


A klímavédelmi törekvések sikeressége érdekében a Porsche is 2030-at tűzte ki a karbonsemlegessé válás céldátumául. A német autógyártónál próbálnak házon belüli is „zöldebb” megoldásokat találni. A Porsche elmondása alapján a saját gyártási ellátólánca a károsanyag-kibocsátásuk 20 százalékáért felelős, ez a szám az évtized végére akár 40 százalékra is emelkedhet. A stuttgartiak ezért arra kérik beszállítóikat, hogy kizárólag megújuló energiát használjanak az alkatrészek előállításakor. Aki nem hajlandó erre, azzal a Porsche nem köt hosszútávú szerződést. 

Porsche

„Az akkumulátorcellákat gyártó partnerünk már tavaly óta zöldenergiát használ. Most szeretnénk egy magasabb szintre lépni: arra kérjük beszállítóinkat, hogy a károsanyag-kibocsátás további csökkentése érdekében kizárólag megújuló energiát használjanak az alkatrészeink előállítása során. Tudjuk, hogy komoly felelősségünk van az ellátási láncunk átláthatósága és fenntarthatósága tekintetében” – fogalmazott Uwe-Karsten Städter, a Porsche AG beszerzésért felelős igazgatótanácsának tagja.

A kampány már ebben a hónapban kezdetét vette Stuttgartban. Az itt készülő Porsche Taycant egyébként már 2019 óta karbonsemleges gyártási folyamatok alkalmazásával állítják elő, a kínálat többi tagját illetően pedig a tavalyi év óta alkalmazzák ezt a gyakorlatot. A Weissachban lévő Fejlesztő Központ és a Lipcsében működő gyár – ahol a Macan és a Panamera modellek készülnek – szintén megújuló energiát használ.

A Porsche ezzel a környezetvédelmi szempontból kiemelten fontos kéréssel hatalmas lépést tehet a valódi karbonsemlegesség felé, amivel erős üzenetet küldhet az elektromos autók miatt fanyalgók számára.

Ajánlott cikkek:

Forrás: