Létrehozva: 2019-08-08 10:14:01

Bestiális a Manhart 8-as kupéja

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW 850i M Performance modellt hegyezték ki még durvábbra.


Hivatalosan is bemutatta a német tuningcég, hogy hogyan alakította át a BMW kínálatának legnagyobb kupéját. Ehhez természetesen a 8-as sorozat egyik legkeményebb kiadását, a 850i M Performance kivitelt vették alapul, melyet aztán a saját ízlésük szerint tuningoltak.

2019-es BMW 850i M Performance Manhart tuning elölről

Kezdésnek új kerekeket tettek alá, 21 colos matt fekete felniket arany szegéllyel. Közelebb is helyezték az autót a földhöz, hiszen H&R rugókkal 3 centivel leültették a 8-ast. Az orr-részen végeztek kisebb módosításokat, a karbonszálas splitter is ezek közé tartozik. A tükrök szintén szénszálas borítást kaptak, az arany fényezésből pedig ide is jutott egy kevés. Hátul egyedi, diffúzorszerű kialakítás látható, melyet a felnikhez hasonlóan vékony arany keretbe foglaltak. Az egész autóra jellemző a fekete-arany színkombináció, ezért is furcsa talán egy kicsit, hogy a féknyergek kék színűek. A beltér szinte gyári, bár a középkonzolon megfigyelhető a tuningcég emblémája és a modell típusazonosítója.

Az MH8 600 kódjelű járműben a 4,4 literes, duplaturbós V8 dolgozik, melyből 621 lóerőt hoztak ki, ami közel 100 lóerős izmosodást jelent a gyári kivitelhez képest. A maximális nyomaték 890 Nm-re módosult, mely szintén szép fejlődésnek mondható, ráadásul ezek az értékek még az M8 Competition kivitelnél is impozánsabbak. A Manhart nem közölte, hogy milyen gyors az új vadállat, de azt azért érdemes észben tartani, hogy az M8 Competition kupé 3 másodperc alatt van százon, és 304 km/óra a végsebessége. A tuningolt kivitelt jó eséllyel ezeken az adatokon is túltesz.

2019-es BMW 850i M Performance Manhart tuning hátulról

Most már csak az a kérdés, hogy a német tuningcég hozzányúl-e a Competition kivitelhez is? Bár arra azért kevés esély van, hogy lesz olyan vásárló, akinek kevés lenne ez a teljesítmény. Mindenesetre ez a forgatókönyv sincs kizárva, a Manhart pedig eddig is igyekezett kiszolgálni a vevői igényeket.

2019-es BMW 850i M Performance Manhart tuning beltere

Ha pedig már a BMW kupékról van szó, itt egy videó a kistestvér 3-asról, mely még nem volt így megpumpálva turbókkal.

Forrás:

Ajánlott cikkek: