Létrehozva: 2021-08-16 09:32:21

Bentley Flying Spur Mulliner, a luxus GT autók csúcsa

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Megérkezett a Bentley valaha volt legdrágább sorozatgyártású modellje.


A Bentley által 2014-ben életre hívott Mulliner Design Team ezúttal a Fyling Spurt vette kezelésbe, és elkészítette azt a négyajtós luxusautók csúcsát képviselő autót, amely a brit cég valaha volt legdrágább sorozatgyártású modellje lesz. 

A kaliforniai Monterey Car Weeken bemutatott Flying Spur Mulliner lesz a Bentley Mulliner Collections paletta harmadik tagja a hasonlóan csúcskategóriás Continental GT kupé és kabrió mellett. 

Az új autót mindhárom, a Flying Spur számára elérhető hajtáslánccal lehet majd rendelni, így V6-os plug-in hibrid, V8-as és W12-es erőforrással is elérhető lesz. A konnektoros hibrid kivitel lesz az első Mulliner modell, amely villanyosított hajtáslánccal rendelkezik. 

Bentley Flying Spur Mulliner szemből

Bentley Flying Spur Mulliner hátulról

 

A mérnökök számos külső és belső változtatást hajtottak végre, hogy a Flying Spur Mulliner valóban egyedi legyen, és különbözzön a kínálat többi tagjától. Ilyen például a kétárnyalatú, 22 colos felni, melynek közepén a Bentley logó mindig álló helyzetben van, az elektromotor által kiemelt, megvilágított embléma az autó orrán, a csiszolt ezüst Mulliner óra a műszerfal közepén, vagy az utasok előtt elhelyezett, elektronikusan le- és felhajtható piknikasztalka. 

A gyémánt a gyémántban mintázat mindenhol visszaköszön, a hűtőrácstól kezdve, az autók bőrborításán át egészen a kézzel varrott bőrülésekig. A háromtónusú utastér nyolc különböző szín kombinációban rendelhető.

A plug-in hibrid kivitel ára egyelőre nem ismert, de a V8-as ára 220 100 fontról (aktuális árfolyamon számolva 91,2 millió forintról), míg a W12-es 230 400 fontról (95,5 millió forintról) indul.

Bentley Flying Spur Mulliner utastere

Bentley Flying Spur Mulliner utastere

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Bentley modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: