Létrehozva: 2016-07-27 16:44:00

Az új Mercedes E osztály T

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Utánajártunk, hogy az új formanyelv, hogyan hat az új E-osztály belső terére és a csomagtér méretére


A Mercedes az új forma oltárán vette a bátorságot és beáldozott pár litert a csomagtérből, sokat nem kockáztatott a gyár, hiszen sem az Audi, sem a BMW nem nyújt több helyet ebben a kategóriában. A kombi így most kicsit kisebb lett, a csomagtér 640 és 1820 L között variálható. A vevők valószínűleg észre sem fogják venni a különbséget, mert a mérnökök, mindent megtettek a méretkülönbség kompenzálására, a nyílás maradt négyszögletes így a csomagok behelyezése nem jelenthet kihívást. Az autó farrésze karcsúbb és laposabb lett így igazodik vonalvezetés a mai kor divatjához. Már első pillantásra is szebb és egységesebb mint az elődei. A lépcsőshátú verzióhoz képest a szokásosnál nagyobb az eltérés, már az A és B oszlop közt megkezdi a tetővonal a süllyedést. A légellenállási adatok is igazolják az új formát ami 0,28 cw lett. A forma mellett a belső hangokra is odafigyeltek, habár a csomagtér ajtó nagyobb lett mégsem szűrődik be több zaj az utastérbe.

Prémium utastér

A belsőben mindenhol prémium anyagokkal találkozunk ahogy azt egy Mercedesben már megszokhattuk. Egyes kombinációk kifejezetten különlegesre sikerültek, mint például a képen látható ”Macchiato beige” nappa bőr és a magnóliafa berakással.

Az a limuzin és a kombi E osztály belseje megszólalásig megegyezik. Az új hátsó farrésznek köszönhetően megnőtt a hátsó ajtók nyílása így könnyebb lett hátra a bejutás, mint a limuzin esetében. A lefelé ívelő tetővonal ellenére a fejtérből nem veszített az autó, így a magasabbak is kényelmesen elférnek majd. A hátsó ülések 40-20-40 felosztásban dönthető maradt továbbra is, ezt manuálisan vagy akár gombnyomással is lehajthatjuk az utastér és csomagtér felöl is.

Mercedes E-osztály

Széria tartozékként  adott még a hátsó ülések ”Cargo” funkciója amivel a hátsó ülések háttámláját egy gombnyomásra 10%-al egyenesebbé tehetjük, így ugyan egyenesen kell ülni hátul, azonban a csomagteret plusz 30 literrel megnövelhetjük.

Újdonság az úgynevezett Concierge-Service, amely lehetővé tesz éttermi és hotel foglalásokat, turisztikai útvonalakat ajánl vagy éppen közlekedési információkat ad.

Visszatérve kérdéshez – Megengedheti magának a Mercedes, hogy litereket áldozzon a csomagtérből a forma kedvéért? – a válasz, hogy igen meg! Mivel a Mercedes kombija még így is a kategória királya, ha csak a méreteket tekintjük, emellett a kategória egyik legszebbje is most már.

Az autó 2016 októberétől elérhető a Mercedes szalonokban és nem sokkal ezután a Magyar Autókereskedőház Zrt.-nél is. Indulóára 48,655. – EUR lesz.

Ajánlott cikkek: