Létrehozva: 2018-09-04 15:01:41

Az új elektromos Ford Crossover nem a Mach 1 nevet kapja?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Fordnál még mindig napirenden van egy teljesen elektromos meghajtású crossover gyártása, a név azonban kérdéses.


Az autó stílusát továbbra is a Mustang határozza meg, a név viszont valószínűleg nem Mach 1 lesz. A névről először a Detroiti Autószalonon tettek említést, most azonban úgy néz ki, hogy a Ford vezetői meggondolták magukat.

Az Automotive News forrásai szerint a Mach 1 fantázianév csak arra volt jó, hogy teszteljék a közvéleményt.

„Ezt a nevet csak próbának szántuk” - mondta Jim Farley a Ford globális piaci részlegének elnöke. „A fogadtatás vegyesnek mondható. Voltak, akik nagyon erőteljes negatív véleményt fogalmaztak meg.”

Ha szeretnél egy kis ízelítőt ezekből a megnyilvánusákból, elég megnézni a közösségi médiában megjelenő hozzászólásokat. Sok rajongó annyira messzire ment, hogy a márka cserbenhagyásával fenyegette a Fordot, ha az új SUV-t Mach 1 névre merészeli keresztelni.

Ford Mustang

Ha a név nem is fog emlékeztetni a hatvanas évek nagyteljesítményű Mustangjára, az új elektromos crossover gazdagon merít majd a Mustang stíluselemeiből. Főként az autó hátulján látszik majd a hatás, valahol a retró és a modern érzés között. A meghajtással kapcsolatos adatokról nem tudni semmit, a Ford ígéretei azonban kissé homályosan egy nagyteljesítményű SUV-ról szólnak.

Az már korábban napvilágot látott, hogy az új crossover ugyanazokra az alapokra épül, mint az új Focus és a többi új Ford modell. Az amerikai gyártó tervei szerint 2020-ra előrukkol egy testreszabható alappal, mely minden új Ford termékhez használható lesz. Lesz hátsókerék-meghajtású és elsőkerék-meghajtású változat is, furgon-típusú, valamint akkumulátoros-elektromos kialakítás is.

Ford Mustang

Ha már az új alapokról van szó, az Automotive News értesülései szerint az új Mustang a hátsókerekes platform alapján készül, csakúgy, mint a Lincoln Aviator és a Ford Explorer. Amennyiben ez megvalósul, a történelem első összkerék-meghajtású Mustang modelljének is szemtanúi lehet a nagyközönség. A bejelentésre azonban még várni kell, hiszen az új Mustang érkezését 2021-ig elhalasztották, talán éppen az új platformmal kapcsolatos nehézségek miatt.

Forrás:

Ajánlott cikkek: