Létrehozva: 2017-06-28 10:02:00

Az R8 E-tron után valami más jöhet az Auditól

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elektromos sportautók piaca még nem örvend túl nagy népszerűségnek, de a német prémium márkák nem adják fel. Lássuk miben mesterkedik az Audi! 


Ugyan az Audi R8 E-tron gyártását tavaly leállította az Audi, a jövőben egy teljesen új elektromos szupersportautót terveznek. A Car&Drive magazin készített interjút Peter Mertensel, az Audi műszaki fejlesztési részlegének vezetőjével, aki azt nyilatkozta, hogy egy elektromos szuperautó már tervben van és azon vannak, hogy minél előbb el is készüljön. Szerinte az Audi a szupersportautók szegmensében mindig is helyt állt, és most is komolyan lehet vele számolni. Ez új modell érkezéséről nem adott információkat, de Mertens említett egy 800 Voltos töltőrendszert, ami a szériakivitelű Porsche Mission E-nél alkalmazotthoz hasonló lehet.

Audi R8 E-tron

Hozzátette még, hogy a töltőrendszer az ár emelkedéséhez vezet, de szerinte ez ebben a kategóriában sosem számított. Azok, akik nem engedhetik meg maguknak a szuperautókat, jó hír, hogy kedvezőbb árú modellek is megjelennek majd, amiknél már a teljesítmény sem marad el. Mertens szerint az E-tron modellekből S é RS változatok is készülnek majd, ezen kívül plug-in hybrid változatok és gyártásba kerülnek, S és RS típusokban egyaránt.

Audi R8 E-tron

 Forrás:

Autónavigátor

Ajánlott cikkeink: