Létrehozva: 2019-11-06 17:07:50

Az Infiniti is megérkezik az elektromos autók piacára

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Nissan már kezdetektől fogva jelen van az EV-k piacán, most luxusmárkája is színre lép.


A következő két évben minden új Infiniti elérhető lesz elektromos meghajtással, ami kiegészülhet gázüzemű motorral is. A Nissan luxusmárkája eddig nem nagyon foglalkozott EV-k fejlesztésével. Nemrégiben ünnepelte 30. születésnapját a brand, ennek köszönhetően a média is  bepillanthatott a jövőbe.

A közeljövőben az Infiniti kínálatában elérhető lesz az úgynevezett „gázüzemű elektromos jármű”. Ez lényegében egy hibrid modell, melyben egy háromhengeres, turbós 1,5 literes áramfejlesztő dolgozik. Ennek előnye, hogy nincs szüksége töltésre, illetve a hatótávolság nem attól függ, hogy mennyi energia van az akksiban. Az Infiniti szerint ez a megközelítés megszünteti az elektromos járművekkel szembeni szorongást és még több embert fog bevonzani.

Az Infiniti EV koncepciói

Nem most találták fel a spanyolviaszt, hiszen hasonló technológiát használnak a jelenleg is forgalomban lévő Chevrolet Volt, a Honda Insight és a BMW i3 REx esetében. Ezek képesek tisztán elektromosan is közlekedni, ellentétben az Infiniti gázüzemű víziójával, amelyben a gázos motornak mindig működnie kell.

Valamennyi gázüzemű EV dual motoros lesz, tengelyenként egyet kap, így megvalósítható az összkerékhajtás. Ez modelltől függően 248 vagy 429 lóerőt tud, a becslések szerint pedig 4,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát. A kisebb méretű akkupakk az autó alján kap helyet, kapacitásuk pedig 3,5 vagy 5,1 kWh lehet.

Az Infiniti két elektromos modellje egymás mellett

Ezen felül az Infiniti teljesen elektromos modelleket is kínál majd ugyanarra a platformra építve. A gyártó megígérte, hogy az elkövetkező két évben minden modell választható lesz mind a két előbb említett meghajtással. 

Az Infiniti öt új autót dob piacra a következő három évben. Az első, a 2021-es Infiniti QX55 lesz, amelyet jövőre mutatnak be. Az idei jubileumi eseményen a gyártó röviden bemutatta a QX60-at is, amely egy lenyűgöző és merész SUV. Vizuálisan elég összetett, mivel emlékeztet a jelenlegi Lincoln Aviatorra, illetve a Range Rover család bizonyos vonalaira is. Az Infiniti hosszú távon számol Kínával és Észak-Amerikával, nem úgy mint Európával .

Forrás:

Ajánlott cikkek: