Létrehozva: 2021-06-28 09:18:32

Az elektromos Volvo XC90 minden eddiginél biztonságosabb lesz

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A svéd gyártó tisztán elektromos csúcsmodelljét 2022-ben mutatják be.

A Volvo egy sajtóközleményben tudatta, hogy a legújabb generációs, tisztán elektromos XC90 a legmodernebb szenzor és LiDAR technológiát fogja használni. 

A LiDAR-os (Light Detection and Ranging) biztonsági és kényelmi technológiát, amely a lézer alapú távérzékelés jelenti, a Luminarral közösen fejlesztették ki. Tavaly jelentették be a két cég együttműködését, amelynek célja, hogy az önvezetést minden eddiginél biztonságosabbá tegyék.

Míg a hardvert a Volvo készíti, addig a szükséges szoftverekért a Luminar és a Zenseact felel, az önvezető rendszert pedig az NVIDIA fejleszti. 

tisztán elektromos Volvo XC90 oldalról

tisztán elektromos Volvo XC90 hátulról

Az elektromos XC90 új biztonsági csomagjától azt várják, hogy csökkenteni fogja a halálesetek és a balesetek számát, egyúttal javítva a Volvo bevált ütközéselkerülő technológiájának hatékonyságát. Egyszerűen fogalmazva: a Volvo új szintre akarja emelni az autók biztonságosságát. A rendszer idővel tanulni is képes lesz, és szükség szerint egyre inkább beavatkozik az ütközések megelőzésére érdekében, hogy segítsen életeket menteni.

A Volvo szerint az új biztonsági rendszernek köszönhetően a biztosítási költségek is csökkenni fognak, mivel egyre ritkábbá fognak válni az olyan balesetek, melyekben a Volvo járművei is érintettek.

A LiDAR és a mesterséges intelligencia mellett a Volvo elektromos csúcsmodelljében tartalékrendszerek felügyelik az olyan kulcsfontosságú funkciókat, mint a kormányzás vagy a fékezés. Ezek fogják lehetővé tenni a felügyelet nélküli autonóm vezetést, amely Highway Pilot néven lesz elérhető. 

Az újgenerációs, tisztán elektromos Volvo XC90-et 2022-ben mutatják majd be.

tisztán elektromos Volvo XC90 utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: