Létrehozva: 2021-10-06 08:50:48

Az e-autók már ugyanannyi pénzt hoznak az Audi számára, mint a hagyományosak

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cég vezérigazgatója szerint lassan kezd megtérülni a több milliárd eurós befektetés.


A villanyautókra történő átállás eddig zökkenőmentesen zajlik a Volkswagen-csoport számára. Míg más, az autóiparban vezető szerepet betöltő vállalatok, mint a Toyota hezitáltak, hogy elkötelezzék-e magukat az elektromos autók mellett, addig a VW határozottan hisz benne, hogy ezek a járművek jelentik a jövőt. Épp ezért, miután hosszú éveket és több milliárd eurót fektetett az akksik technológiája, a padlólemezek, a villanymotorok és a szoftverek fejlesztésére, itt az ideje, hogy befeketéseik megtérüljenek. 

„Nagyjából most van az a pont, amikor már az elektromos autók is annyi pénzt hoznak, mint a belső égésű motoros kocsik” – nyilatkozta Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója.

Audi e-tron GT oldalról, menet közben

Az ingolstadtiak az elmúlt évtizedben nagyon keményen ráfeküdtek az elektromosítása. Jelenleg három modell, az e-tron (közepes méretű SUV), az e-tron GT (sportszedán) és a Q4 e-tron (kompakt crossover) alkotja a palettát, míg a hírek szerin hamarosan érkezhet a legnépszerűbb modellek villanyos verziója, mint az A6 e-tron vagy a Q5 e-tron. Nem meglepő tehát, hogy ezen a ponton az Audi már nemcsak költeni szeretne az e-autók technológiájára, de szeretne folyamatos nyereséget is realizálni. 

Duesmann egyúttal az Audi fennhatósága alá tartozó Lamborghini, Bentley és Ducati jövőjéről is beszélt. 

„Ezek nagyon értékes és jövedelmező márkák. Nem szerepel a terveink között megszabadulni tőlük” – mondta a szakember, aki hozzátette, hisz abban, hogy ezek a cégek is sikeresen tudják majd venni az elektromosítással járó kihívásokat.

Ducati Panigale V4 szemből

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: