Létrehozva: 2021-05-25 15:32:00

Az Audi Charging Hub régi akksikat használ az új autók töltéséhez

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Egyedi töltési megoldást fejleszt az Audi, melyet már idén használatba vehetnek az autósok.


Az Audi palettáján jelenleg öt tisztán elektromos modell található: az e-tron, az e-tron Sportback, az e-tron GT, az RS e-tron GT és a Q4 e-tron. Az előttünk álló évek során ez a szám a négyszeresére fog növekedni. Akárcsak a felhasználókat, az Audit is erősen foglalkoztatja a töltési infrastruktúra kérdése. Az ingolstadti cég most egy új prémium szintű gyorstöltési lehetőség koncepcióján dolgozik.

Az „Audi Charging Hub” névre keresztelt projekt az év második felében kezdődik. A leginkább szállítmányozási konténerekre emlékeztető létesítmények belsejében használt lítium-ion akkumulátorok tárolják a létesítmény tetején elhelyezett napelemek által gyűjtött energiát, amelyet a kívül található töltőcsatlakozók segítségével lehet az autók akkumulátoraiba juttatni. Egyelőre az energiatárolásra szolgáló akkuk a fejlesztésekhez használt járművekből fognak érkezni, de gyakorlatilag bármilyen használt akkumulátor elláthatja ezt a feladatot. 

Audi autók töltés közben a Charging Hub mellett – látványterv

A felhasználók a beltérben kialakított, prémium kiszolgálást biztosító társalgóban egy kis üdítő és harapnivaló mellett kényelmesen eltölthetik az időt, míg arra várnak, hogy autójuk megfelelő mennyiségű elektront vegyen magához. Az Audi Q4 e-tron esetében például kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, míg az akku 80 százalékos szintre tölt.

Az Audi szerint a „Charging Hub” révén a töltést függetleníteni lehet a hálózattól, megszűnne az igény a nagyfeszültségű kábelekre, valamint a drága transzformátorokra. Egy-egy ilyen töltőpont 2,45 megawattóra energia tárolására alkalmas, és akár 300 kilowattos teljesítménnyel is képes tölteni az EV-t. Így az autósoknak mindössze egy 400 voltos csatlakozóra lesz szükségük. 

Audi e-tron oldalról

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: