Létrehozva: 2019-07-17 14:49:04

Az Audi állítólag 2021-ig piacra dobja a Mercedes CLA riválisát A3-asból

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A lépcsőshátú ötajtós A3-ra még várni kell, de sok érdekes projektről szivárgott ki infó


 

Az Audi eljátszott a gondolattal, hogy piacra dobjon egy virgonc szedánt, erre utalt a 2014-ben bemutatott TT Sportback koncepció is. Jelenleg az Ingolstadt-i gyár felhozatalában nincs olyan példány, ami közvetlen rivális lehetne a második generációs a Mercedes CLA és a közelgő 2-es BMW Gran Coupe változatának.

Audi TT sportback koncepció

A most bemutatott A3 alapján egyelőre úgy fest, hogy a méretben ide illő izgalmasabb A3-asra még várni kell egy darabig. Az Autocar értesülései szerint az ötajtós lépcsőshátú verzió életre hívása biztosan eltolódik 2021-ig. Ennek oka a mérnöki kapacitás szűk keresztmetszeteként lett megjelölve a portál szerint, ami arra utalhat, hogy más modellek bevezetése előzi meg a típust.

A jelentések szerint a A3 soron következő felhozatalában szedán és a sportback változatokra kell számítani, a háromajtós és kabrió változatok viszont háttérbe szorulhatnak a csökkenő kereslet miatt. Egy másik jelentésben az Auto Experess tesz utalást egy elsőkerék meghajtású szabadidő autó jellegű változatra ami A3 „Cityhopper” néven emlegetnek, bár az Autocar szerint ez a verzió valójában az A3 Allroad lesz összkerékhajtással és 2021-ben mutatják be.

Audi A3 modellek

Az Autocar magazin Audis forrásai szerint az új generációs A3 lesz a kategória legfejlettebb modellje, ami egy új referenciaértéket is fog képviselni a többi modell finomhangolásához. A nagy kijelentések komoly önbizalomra utalnak az Audi háztáján, állításuk szerint az új modell minden szempontból jobb lesz, mint elődje. Ennek oka egyrészt, hogy az utastér technikai és kényelmi felszereltsége a felsőkategóriás szériák szintjét fogja hozni állítólag.

Az MQB platform fejlesztésének köszönhetően az új Audi A3 várhatóan hét éves ciklusban lesz majd fejlesztve. Várhatóan a szokásos benzin és dízelmotorok kerülnek majd a keretbe, megtámogatva valamilyen hibrid technologiával vagy valamilyen alternatív üzemanyagrendszerrel.

A keményebb S3 és RS3 modellek várhatóan 2020-tól kerülnek bemutatásra, a kiszivárgott információk szerint előbbi 325 utóbbi 417 lóerős teljesítménnyel.

Forrás:

Ajánlott cikkek: