Létrehozva: 2017-06-14 15:04:00

Az Apple nem fejleszti tovább az önvezető autóját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Bár az Apple továbbra is dolgozik az önvezetéshez szükséges rendszereken, ő maga leállította a saját autójának a fejlesztését


Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a Bloomberg Television-ben kifejtette, hogy a tech óriás Apple egy önvezető rendszer fejlesztésére fókuszál, ami szerinte

„egy olyan alapvető technológia, amit rendkívül fontosnak tartunk.”

Elmondása szerint ez az eddigi legnagyobb kihívást jelentő projekt a mesterséges intelligencia technológia terén, amibe valaha is belefogtak.

Apple iCar önvezető autó

Az Apple korábban a többek által csak iCar-nak keresztelt, de hivatalosan Project Titan autón dolgozott 2016 végéig, azonban nem vezettek eredményre a BMW-vel és a Daimlerrel folytatott tárgyalások, akik a fő beszállítói lettek volna.

James Hodgson, a technológiai tanácsadással foglalkozó ABI Research vezető elemzője azt mondta:

„Túl későn kezdte el tesztelni az önvezető rendszerét [az Apple], emiatt most már hatalmas innovációs hátránnyal rendelkezik, amit be kéne hoznia.”

Korábban is volt rá példa, hogy az Apple az autóiparban is szeretne terjeszkedni, hiszen tavaly még a McLarennel is leültek tárgyalni, hogy esetleg felvásárolnák a brit sportautómárkát. A tárgyalások azóta megszakadtak és mindkét fél mélyen hallgat a részletekről.

Apple iCar önvezető autó

Azzal, hogy az Apple leállította a saját önvezető autójának a projektjét, körülbelül 1000 ember munkáját érinti, közülük sokan lemondással vagy elbocsátással távoznak a cégtől, de akit tudnak, egy áthelyezéssel másik részlegre továbbra is foglalkoztatnak.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: