Létrehozva: 2021-10-11 11:20:12

Audi vezérigazgató: a szén, a kőolaj és a földgáz olyan, mint a drog

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Markus Duesmann szerint mielőbbi váltásra van szükség a klímavédelem érdekében.


Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója a fenntartható mobilitás jegyében megrendezett 30. Aacheni Kollokviumon tartott előadásában kifejtette, az autóiparnak radikális elmozdulásra van szüksége, amelynek részeként hátra kell hagynia a dízel- és benzinüzemű autókat – számolt be az egyik legnagyobb német napilap, a Süddeutsche Zeitung.

„A szén, a kőolaj és a földgáz olyan hatással vannak társadalmunkra, mint a kábítószerek. Elképesztően függünk a fosszilis energiahordozóktól, de az általuk okozott károkat már csak akkor vesszük észre, amikor elmúlt a mámoros állapot. Ezért most közösen kell bátornak lennünk. Tűzzünk ki magunk elé egy célt, például azt, hogy 2040-re teljesen felszámoljuk a fosszilis tüzelőanyagok használatát” – mondta Duesmann.

Az ingolstadti cég korábban bejelentette, hogy 2026-tól egyáltalán nem dob piacra új belső égésű motorral szerelt modelleket, és 2030-tól már kizárólag akkumulátoros elektromos autókat fog értékesíteni.

Audi e-tron GT szemből

Duesmann szerint ennek a megközelítésnek az egész autóiparban érvényesülnie kell annak érdekében, hogy minél inkább megóvjuk a bolygónk klímáját. Ehhez azonban a politika oldaláról is támogatásra van szükség.

Bár úgy néz ki, a hamarosan megalakuló új német kormányban a Zöldek is képviseltetni fogják magukat, a koalíciós tárgyalások során továbbra is a tisztán elektromos autók alternatíváiról folyik a vita. Ez azonban nem segíti a klímavédelmet. Duesmann elmondta, egy villanymotor ötször hatékonyabb, mint egy hagyományos, belső égésű motor, ezért meglátása szerint értelmetlen húzni-halasztani a mielőbbi váltást.  

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

RND.de

 

Ajánlott cikkek: