Létrehozva: 2018-01-23 13:39:00

Audi RS3 ABT: 500 lóerő elég lesz?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az ABT tuningcég ismét egy Audihoz nyúlt, méghozzá a vérmes RS3 kompakthoz, melyből 500 lóerőt sajtoltak ki.


Az ABT szerint mindig van mit javítani az Audi legerősebb modelljein, ez alól az RS3 sem kivétel. Legutóbb 460 lóerőre húzták fel a kompakt modellt, viszont ennél a tuningcégnél sosincs vége a lóerők hajszolásának. Ez alkalommal tovább pöckölgették a gyári motorvezérlő elektronikát, mellyel 500 keréken mért lóerőt sajtoltak ki a győri üzemben készülő 2.5 literes, turbós öthengeres motorból, mely már gyárilag is bivalyerős, ugyanis 400 lóerőt teljesít.

Audi RS3 ABT erélyes diffúzorokkal

Az Audi a 2017-es évben a szedán után az ötajtós karosszériával is megújította az RS3-at. A Sportback erősebb és könnyebb is lett, sőt, az újgenerációs 2.5 literes TFSI-t kapta meg, melynek köszönhetően 26 kilogrammot adott le a kompakt. A quattro összkerékhajtás és a hétfokozatú S-tronic duplakuplungos váltó szériafelszereltség, a végsebessége 250 km/h, de külön kívánságra akár 280 km/h-ra is növelhető.

Audi RS3 ABT négy öblös kipufogóvéggel

A menetdinamikai adatokat nem tette közzé az ABT, viszont az biztos, hogy a gyári 4,1 másodperces 0-100-as gyorsulást jó pár tizeddel megrövidítették. Természetesen a lóerők számának növelése mellett a fékek teljesítőképessége is változott, elöl 380 mm-es tárcsák segítik a megállást. A lengéscsillapítókat finomhangolták és a futómű is új rugókat kapott, aminek köszönhetően nőtt az RS3 kanyarsebessége. Az öthengeres jellegzetes motorhangot egy 102 milliméteres kipufogóvég tárja a világ elé, az egyedi légterelők és szénszálas elemek pedig gondoskodnak róla, hogy kitűnjön a tömegből az ABT kis szörnyetege.

Audi RS3 ABT markáns karbonbetétekkel

A sportosabb megjelenéshez hozzájárul még az agresszívebb kivitelű hűtőrács, a 19 és 20 colos méretben kérhető felnik és a beltérben található ABT logóval ellátott küszöb és az egyedi, ABT logós fejtámlák. A kabin karbonszálas díszítőelemei, módosított sebességváltó karja és a különleges indítógomb járul még hozzá a nem mindennapi RS3 vadító részleteihez.

Audi RS3 ABT TFSI Quattro

Forrás:

Ajánlott cikkeink: