Létrehozva: 2021-08-25 10:45:44

Audi Grandsphere, avagy egy kerekeken guruló, önvezető luxusnappali

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Szeptember 2-án érkezik az Audi jövőbemutató elektromos koncepciója.


Júliusban az Audi három új elektromos koncepcióautó érkezését jelentette be, amelyek célja, hogy újraértelmezzék a mobilitás fogalmát. Nemrég már megcsodálhattuk a Skysphere-t, egy feltűnő roadstert, amely képes lerövidíteni a tengelytávját a sportosabb vezetési élmény érdekében. A következő a Grandsphere koncepció lesz, amelyről szeptember elején rántják le a leplet. 

Az Audi a közösségi médiában osztotta meg az első képeket a Grandsphere koncepcióról. Az autó összességében leginkább egy nagyobb és karcsúbb Audi A7 Sportback benyomását kelti, és mivel nincs belső égésű motor, a gépháztetőt sokkal rövidebbre vágták, ezáltal az utastér elképesztően tágassá vált. 

Audi Grandsphere koncepció felülről

Audi Grandsphere koncepció oldalról, nyitott ajtókkal

Valójában az Audi igyekszik azt az érzetet kelteni a Grandsphere belterét illetően, mintha egy kerekeken guruló nappali lenne. Tovább erősíti ezt a hatást, hogy az első ajtók előre, a hátsók pedig hátrafelé nyílnak, és egyáltalán nincs B-oszlop. Az autót 4-es szintű önvezető rendszerrel tervezték, vagyis továbbra is található benne kormánykerék, ám ezt a koncepciót elsődlegesen arra találták ki, hogy az utasok a lehető legnagyobb kényelemben juthassanak el úticéljukhoz anélkül, hogy át kelljen venniük az irányítást a rendszertől. 

Valószínűtlen, hogy ebben az esetben is találkozni fogunk a Skysphere változtatható tengelytávjával, mivel a Grandsphere nem a vezetési élményt helyezi előtérbe. 

A koncepciót szeptember 2-án mutatják be. Ezt követően érkezik majd – várhatóan október elején – az Urbansphere crossover, amelyről eddig annyit árult el az Audi, hogy a „városi környezeten belül kialakított személyes tér” kerül majd fókuszba. 

az Audi Grandshere kormánykere

az Audi Grandshere utastere

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyik gépjárműről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek:

A BMW két éven belül négy új elektromos modellt dob piacra

A Volkswagen legnagyobb gyárát is megakasztotta a chip-hiány

A Porsche új elektromos koncepciója a Müncheni Autószalonon debütál