Létrehozva: 2022-03-22 10:44:45

Audi: a jövőt nem a szintetikus üzemanyagok jelentik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A konszerntárs Porsche dollármilliókat költ a szintetikus üzemanyagok fejltesztésére.


Az Audi szerint a márka jövőjét nem a szintetikus üzemanyagok jelentik, és végül az ingolstadti cég is tisztán elektromos járműveket fog gyártani, miután a belső égésű motorok technológiájának végleg leáldozott.

Oliver Hoffmann, az Audi műszaki fejlesztési vezetője a Top Gearnek nyilatkozva elmondta, a szintetikus üzemanyagok csupán egy áthidaló megoldást jelentenek a cég számára.

A szakember hozzátette, más területek, például a hajók vagy repülőgépek esetében ez lehet a jövő megoldása. Úgy látja, az Audi és egyben a személyes mobilitás jövőjét is az akkumulátoros elektromos járművek képviselik.

Az ingolstadti cég még tavaly jelentette be, hogy 2026-tól kezdődően felhagy a belső égésű motorok gyártásával. A konszerntárs Porsche a Siemens Energy közreműködésével dollármilliókat költöttek egy tiszta szintetikus üzemanyag fejlesztésére, amely a hírek szerint már idén elérhetővé válhat az autósok számára. Ez pedig esélyt adhat arra, hogy a belső égésű motoros járművek a jövőben is az utakat róhassák.

Hoffmann kifejtette, hogy nem a szükséges technológia jelenti a szintetikus üzemanyagok legnagyobb problémáját, hanem az, hogy ezt a naftát a lehető legzöldebb módon kell előállítani. A szakember szerint ugyanez igaz a hidrogén esetében is.

„A hidrogéntechnológia nem atomfizika. Képesek vagyunk kifejleszteni ezt a technológiát, de a probléma a zöld hidrogén beszerzése. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb módját az akkumulátoros elektromos járművek jelentik” – mondta Hoffmann.

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Top Gear