Létrehozva: 2021-04-27 15:47:44

Audi: a fejlődést nem a lóerők száma vagy a sebesség jelenti

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A négykarikások szerint a jövő a fenntarthatóságról és az elektromos hajtásról fog szólni.


Az Audi egymás után mutatja be vadonatúj elektromos modelljeit. Az e-tron GT után néhány nappal lerántották a leplet a Q4 és Q4 Sportback e-tron crossoverek sorozatgyártásra szánt verzióiról, majd nem sokkal később megérkezett az A6 e-tron koncepciója is.  

Idén az ingolstadti cég több EV-t fog piacra dobni, mint belső égésű motoros modellt, és a prémium gyártók között a legnagyobb választékot kínálja villanyautókból. A négykarikások az elektromos hajtásban látják a jövőt, ezért 2025 végére már 20 EV-t és számos plug-in hibrid modellt kínálnak majd – nyilatkozta Hildegard Wortmann, az Audi értékesítési és marketing vezetője. 

Hildegard Wortmann egy Audi Q4 Sportback e-tron mellett

Az új villanyautók az Audi-Porsche közös fejlesztésű PPE-platformjára fognak épülni, mint például a Project Artemis kódnéven futó, fejlett önvezető rendszerrel ellátott modellcsalád.  

Az Audi nem tervezi, hogy az eddigi nagysikerű modelljeiből – mint az R8, vagy a TT – villanyosított változatot is kínáljon. Mivel folyamatosan változnak a fogyasztói igények, a gyártóknak is módosítani kell a palettán – ezért kínál az Audi olyan sok autót kupé-SUV kivitelben. 

Wortmann szerint a legújabb generációk tagjai számára a fenntarthatóság jelenti az új prémiumot, ezért nem a lóerők vagy a sebesség jelenti a fejlődés következő lépcsőfokát, hanem a fenntarthatóság jegyében kell átalakítani a márka arculatát. Ez ma már egy kötelező elvárás.

Az Audi pedig komoly hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, hiszen már több karbon-semleges gyára üzemel, miközben anyacége a Volkswagen hat szén-dioxid-semleges akkumulátorgyárat is épít.

Audi e-tron GT szemből

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

 

Forrás:

Top Gear

 

Ajánlott cikkek: