Létrehozva: 2021-11-15 14:19:40

Átlépte a 30 ezret a Supercharger töltőoszlopok száma

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Hollandiában 10 állomáson már bármilyen villanyautó számára elérhető a Tesla hálózata.

A Tesla-tulajdonosok már 30 ezer Supercharger töltőoszlopot használhatnak szerte a világon. Ráadásul hamarosan már nem kizárólag a teslások élvezhetik majd a világ legnagyobb töltőhálózatának előnyeit.

Elon Musk több ízben kifejtette, nyitott annak lehetőségére, hogy más gyártók villanyautói számára is hozzáférhetővé tegyék a Supercharger hálózat használatát. Ennek jegyében november elején Hollandiában már megkezdődött az a tesztidőszak, melynek során 10 állomáson bármilyen elektromos autó számára töltési lehetőséget biztosítanak a Tesla applikáció segítségével. 

Az amerikai autógyártó november 11-én jelentette be hivatalosan, hogy telepítésre került a 30 ezredik Supercharger töltőoszlop is. Ez a mennyiség több mint 3100 állomáson oszlik meg, vagyis egy helyszínen átlagosan 9 autó tölthető egy időben. Ugyanakkor a Tesla hálózatában vannak olyan állomások is, ahol egyszerre több mint 80 villanyautó tud áramot vételezni. 

A fejlődés üteme igazán figyelemre méltó, hiszen a Superchargerek száma idén május elején lépte át a 25 ezres határt. Az elmúlt 6 hónap során telepített 5000 töltőoszlop azt jelenti, hogy a Tesla napi szinten mintegy 27 Superchargert helyezett üzembe. 

Magyarországon jelen pillanatban 7 Supercharger állomás található: Fóton, Törökbálinton, Debrecenben, Miskolcon, Győrben, Szegeden, valamint Nagykanizsa mellett, Sormáson – összesen 32 töltőfejjel.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Ajánlott cikkek:

 

Forrás:

Villanyautósok