Létrehozva: 2020-11-17 10:01:36

Apróbb frissítésekkel érkezik a 2021-es Audi SQ2

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Máris hozzányúlnak az alig két éves crossoverhez, de marad a 300 lóerős teljesítmény.


Bár a 2018-ban bemutatott SQ2-es nem mondható egy kifejezetten idős modellnek, az Audi mégis úgy döntött, hogy kissé felfrissíti a crossovert. A ráncfelvarrás azonban nem csak a külső megjelenést, de a kocsiban található technológiát is érinti. A hírek szerint – mivel az új SQ2-es már előrendelhető – az első vásárlók 2021 elején vehetik majd át az új autójuk kulcsait. 

A 2,0 literes, TFSI motor a sztenderd, hétsebességes S tronic váltó és a Quattro összkerékhajtás segítségével továbbra is 300 lóerőt és 400 newtonméter nyomatékot teljesít. Így az SQ2-nek mindössze 4,9 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből felgyorsuljon 100 kilométer/órára. Míg a végsebességét 250 kilométer/órában maximalizálták a mérnökök. 

2021-es Audi SQ2 facelift szemből

Az SQ2 esetében a nagy teljesítményű hatchback modellek, mint az S3 Sportback esetében már bevált receptet követtük annak érdekében, hogy elkészítsük a kompakt SUV újabb verzióját. A fejlesztési programunk részét képező, alaposan átgondolt tervezési és technológiai frissítések révén a teljes Q2-es modellsorozat még vonzóbbá válik majd. Csakúgy, mint a kínálat csúcsát jelentő, új Vorsprung modell.” – árulta el Andrew Doyle, az Audi UK ügyvezetője. 

Mi az, ami változott?

Már első pillantásra is feltűnik az alacsonyabbra helyezett, átdolgozott hűtőrács. Az eddigi rácsozott lamellákat, nyolcszögletű beömlők váltották fel. Ez a sokszögmotívum mellesleg végigvonul az egész autó dizájnján. A LED-es fényszórók az alapfelszereltség részét képezik, de választható extraként kérhetjük akár az új Matrix LED egységeket is. Az SQ2 hátulján is LED-es lámpákat találunk, melyeket a komolyabb felszereltségű kivitelek esetében már dinamikus jelzőfények egészítenek ki. Ezen kívül a lökhárító alján lévő légbeömlőket „lefalazták”, így most már csak esztétikai funkciót látnak el. Valamint a hátsó lökösbe is elhelyeztek egy-egy, az elöl találhatóra hajazó, kamu beömlőt.

2021-es Audi SQ2 facelift hátulról

Ami a belteret illeti, a 2021-es Audi SQ2-ben már alapfelszereltségként találjuk az automata légkondit, illetve a mutifunkciós sportkormányt és a sportüléseket is. Az infotainment rendszer sem maradt érintetlen, ugyanis a virtuális műszerfalat egy sport móddal bővítették ki. Emellett a navigációs rendszert is frissítették.

Ha a minden földi jóval felszerelt infotainment rendszert választjuk, az Audi connect szolgáltatásának részeként LTE és Wi-Fi hotspotot, okostelefon interfészt, valamint Bang & Olufsen hangrendszert is kapunk az SQ2-höz. 

Végezetül pedig a biztonsági funkciók: az SQ2 nemcsak az Audi pre-sense első biztonsági rendszerét kapja meg alapfelszereltségként, hanem adaptív sebességtartó tempomatot is. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy átadja az irányítást a rendszernek, amely képes gyorsítani, lassítani és kormányozni is az SQ2-t az adott forgalmi sávon belül.

2021-es Audi SQ2 facelift oldalról

Ami az árat illeti, egyelőre nem tudni, nálunk mennyibe fog kerülni az új SQ2-es. Annyi azonban biztos, hogy Németországban 45 700 euróról (aktuális árfolyamon számolva 16,4 millió forintról) indul majd a frissített modell ára. 



Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: