A What Car? szerint ez a modell a 2021-es év luxusautója
3 hónappal, 4 héttel ezelőtt

A What Car? szerint ez a modell a 2021-es év luxusautója

A legkomolyabb luxuslimuzinokat is maga mögé utasítja ár-érték arányban.

Egy luxusautó esetében egyértelműen prémium anyaghasználatot, kimagasló menetkényelmet, valamint egy kiváló teljesítményű motort várnak el a vásárlók, ráadásul mivel az autóknak egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük, természetesen alacsony CO2-kibocsátási értékkel kell rendelkeznie.

A BMW 5-ös szériája mindezen feltételeknek tökéletesen megfelel. Ezért választotta a brit What Car? szakportál a 2021-es év luxusautójának. A modell már 2017-ben is kiérdemelte a What Car? ezen elismerését, a legújabb frissítéseknek köszönhetően pedig ezúttal is a legjobb bizonyult a luxusautók kategóriájában.

BMW 5-ös széria oldalról

Kétségtelen, hogy találunk a piacon gyorsabb és/vagy fényűzőbb alternatívákat is, de a brit szaklap által ajánlott 530e kevesebb mint 6 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra gyorsítani, miközben gyönyörűen kidolgozott utasterületét látva joggal vetődik fel a kérdés, van-e értelme ennél többet költeni egy autóra?

A plug-in hibrid hajtáslánc révén az 530e 56-58 kilométer megtételére képes tisztán elektromos hajtással, így a kocsi problémamentesen képes teljesíteni a rövidebb utakat anélkül, hogy a belső égésű motor egyáltalán bekapcsolna. És még akkor is, amikor ez a sima járású, 2,0 literes benzines erőforrás beindul, az autó elég csendes ahhoz, hogy felvegye a versenyt a legkiválóbb luxuslimuzinokkal.

A másik igen jelentős előnye annak, hogy az 530e plug-in hibrid kivitelben készül, hogy céges felhasználásra számottevően költséghatékonyabb alternatívának számít, mint a benzines vagy dízel kivitelű 5-ös széria. Emellett vezetési élményben is többet nyújt, mint a közvetlen riválisai, az Audi A6 50 TFSIe, vagy a Mercedes-Benz E300e.

5-ös szériás BMW utastere

A tökéletes utazási élmény érdekében adaptív felfüggesztés is kérhető a külön rendelhető M Sport Pro csomag részeként, így az 530e formájában egy olyan párját ritkító luxusautót kapunk, amely az árcéduláját tekintve messze a konkurencia előtt jár.Forrás:

What Car?

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
1 nappal, 13 órával ezelőtt

2025-ben érkezik az Aston Martin tisztán elektromos sportautója

A jelenlegi modellek ráncfelvarrásán túl hibrid és elektromos autókkal bővítik a palettát.

Elolvasom
3 nappal, 14 órával ezelőtt

A Mercedes elektromos kisbusszal bővíti palettáját

Az EQT akár hétszemélyes kivitelben is elérhető lesz.

Elolvasom