Létrehozva: 2022-03-07 14:21:21

A VW a szoftverek segítségével gyorsítaná fel a járműfejlesztés idejét

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az autók egyre inkább kerekeken guruló számítógépekké válnak, így a fejlesztések esetében is ebbe az irányba kell elmozdulni.


A Volkswagen átszervezi a wolfsburgi székhelyén található műszaki fejlesztési divízióját. A részleg egyre inkább a járművek csúcstechnológiás alkatrészeire kíván összpontosítani, és a VW a következő években jelentősen növelni szeretné a méretét.

A német gyártó célja, hogy járművei zökkenőmentesen illeszkedjenek a tulajdonosok digitális ökoszisztémájába. A legnagyobb, 11 500 alkalmazottat foglalkoztató mérnöki divíziója, a Műszaki Fejlesztési részleg átszervezésétől azt reméli, hogy egyre inkább egy technológiai vállalathoz hasonlóan fog működni.

Thomas Ulbrich, a VW technológi fejlesztésére felelős vezetője elmondta, mivel az autók egyre inkább kerekeken guruló számítógépekké válnak, így a fejlesztések esetében is ebbe az irányba kell elmozdulni. Ezért a hardverekkel szemben a szoftvereket kívánják előtérbe helyezni.

a szoftverek növekvő jelentősége a gépjárművekbenEnnek értelmében a következő öt évben 800 millió eurót invesztálnak egy új technológiai campus létrehozásába, ahol kezdetben 4000 alkalmazott fog dolgozni. Itt zajlanak majd a tervezéshez, koncepcióalkotáshoz, UX-hez, termékstratégiához, műszaki projektmenedzsmenthez kapcsolódó tevékenységek.

Ezek a befektetések rendkívül fontosak leszenek az új járműplatform, a Project Trinity fejlesztése szempontjából. A teljesen csatlakoztatott, tisztán elektromos architektúrát 2026-tól tervezi használni a Volkswagen, mint a teljes konszern legújabb járműveinek alapját.

A német vállalat azzal számol, hogy ennek köszönhetően mintegy 25 százalékkal gyorsabbá válik az új autók fejlesztésének folyamata. Összességében a Volkswagen arra számít, hogy a Műszaki Fejlesztési részleg átszervezése és az általa létrehozott platform segít fog a cégnek elérni, hogy 2050-re teljesen szén-dioxid-semleges vállalattá váljon.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz