Létrehozva: 2022-01-11 10:45:21

A Volvo nem fog kizárólag SUV-kat gyártani

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Pedig a svéd gyártó eladásainak már 75 százalékát a szabadidőautók adják.


A Volvo hivatalosan is megerősítette, hogy nyugdíjazza a régóta a svéd gyártó palettájának részét képező S szedán és V kombi modelleket.

A vállalat legsikeresebb modelljének az XC60 SUV számít, melyből összesen 162 600 darabot értékesítettek 2021 első három negyedévében – többet, mint az S60, V60, S90 és V90 modellekből együttesen. Ennek kapcsán Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója megerősítette, hogy a svéd cég azt tervezi, hogy az S és V modelleket a vásárlók számára sokkal vonzóbb alternatívákkal fogja helyettesíteni. A vezető a korábbiakhoz képest kevésbé szögletes formavilágot, de sokkal inkább alacsonyabb építésű, hagyományosabb karosszériájú autókat ígér, annak ellenére, hogy a Volvo eladásainak 75 százalékát az SUV modellek adják.

Volvo XC60 szemből

Samuelsson elmondta, az elektromos autók kapcsán rengeteg szó esik a hatótávolságról, amelyet nemcsak az energiahatékonyság javításával lehet növelni, de a légellenállás is alapvetően befolyásolja, így fontos, hogy az autók formaterve minél áramvonalasabb legyen.

A szakember azt is elárulta, a Volvo a jövőben tovább kívánja bővíteni SUV kínálatát a hagyományos szedánok és kombik rovására. És bár a V és S termékvonal tovább él majd valamilyen formában, az szinte biztosnak tűnik, hogy nem ezzel a megjelöléssel, ugyanis Samuelsson kifejtette, a cég szakít az eddigi névadási gyakorlattal, és a jövőben a modellek elnevezése már nem betűk-számok kombinációjából fog állni. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar